Sukosan

Zeilroute beschrijving Sukosan-7 dagen

SUKOSAN is een kleine stad en haven in een uitgestrekte baai (Luka Sukosan) 11 km zuidoostelijk van Zadar; inwoners 2.500. Belangrijkste bron van inkomen zijn landbouw, wijncultuur, verbouw olijven, fruitteelt en toerisme.

Gelegen in de baai heeft Sukosan een overvloed aan mooie zandstranden. De stad zelf biedt leuke wandelingen door traditionele smalle straten. Met zijn talrijke restaurants en taveernes staat Sukosan bekend als de plaats van wijn en zang. Sukosan koestert oude gebruiken. Deze zijn verbonden met het feest van St. Kasijan, de beschermheilige van Sukosan (13 Augustus). De nachten van Sukosan bieden genoeg vertier. Tijdens het carnaval seizoen zijn de typische maskers "luzari" een bijzondere attractie.

Dag 1: Sukosan

Sukosan is een heel goede plek om uw vaarvakantie te starten. Het is een levendige stad om een avond door te brengen met een grote keuze aan bars, nachtclubs en restaurants.

Sukosan is net zoals vele steden in Kroatië gelegen aan een prachtige kustlijn die is omringd door een eindeloos aantal prachtige eilanden. U kunt zich geen betere plaats wensen om uw zeilvakantie te starten – en aan het eind van uw zeilvakantie heeft u de gelegenheid om nog een heerlijke avond in Sukosan te beleven.

Dag 2: Telascica/Dugi Otok

Dugi Otok biedt rust in een natuurlijk reservaat met een oppervlakte van 114 vierkante kilometers. Vissers en landbouwers leven in dit gebied.

Dugi Otok heeft prachtige verlaten stranden en toeristen attracties. De stad Telascica bevindt zich hier en heeft de grootste natuurlijke haven van de Adriatische Zee als ook een natuur park.

De noordwestelijke kust is rijk begroeid met bomen en heeft veel mooie baaien en een prachtig strand met een 41-meter hoge vuurtoren.

Het is interessant om te weten dat tijdens de bouw van de vuurtoren in 1949 men 100.000 eierdooiers heeft toegevoegd aan het cement om een bescherming te geven tegen de invloed van de zon en de zee. Hierdoor wordt zijn schoonheid niet geruïneerd.

Dag 3: Zirge

De historie van dit eiland is erg oud, en door zijn locatie diende het als een belangrijke nederzetting.

Zirje is het buitenste van de onbewoonde eilanden in de Sibenik archipel. Het is een ideaal plek om te vissen en er zijn veel perfecte baaien voor jachten. Sinds oudsher diende het als een strategische defensieve plek en de ruines van een zestiende eeuw fort kunt u nog steeds bezoeken.

Olijven, druiven voor wijn, vijgen en pruimen worden op dit eiland verbouwd en de zee is rijk aan vis. Trouwens, regelmatig kunt u dolfijnen zien spelen in de zee.

Dag 4: Skradin

Het toerisme heeft hier een lange historie. Dit komt doordat iedere toerist die zijn vakantie in Dalmatië viert een bezoek aan Skradin en het natuurlijke fenomeen van de rka rivier brengt.

Skradin is een vredige kleine stad met smalle straten, rijk gastronomisch aanbod en zijn beroemde witte wijn "Debit" zal de meest veeleisende bezoeker tevreden stellen.

Als je Skradin met een boot bezoekt, door de canyon van de rivier Krka zal het zeker een onvergetelijke ervaring zijn die u niet snel zult vergeten. Voor degenen die besluiten om in de haven van Skradin af te meren, er zijn ook 200 ligplaatsen beschikbaar in een moderne jachthaven.

Dag 5: Betina

Betina is vernoemd naar het Keltische woord "bet" dat mond betekent waarmee het de locatie perfect beschrijft. Het is gelegen op het eiland Murter en ligt slechts 7km van

Tisno waar de brug het eiland en vaste land met elkaar verbindt.

Betina wordt gedomineerd door de parochie kerk van St. Francis gebouwd aan het begin van de 17e eeuw. Zij is verschillende malen vergroot en in de 18e eeuw is de klokkentoren gebouwd.

Naast de traditionele activiteiten, vissen en landbouw, zijn de inwoners van Betina beroemd als goede scheepsbouwers. Al in 1848 werd een scheepswerf gestart met het doel om grote houten schepen te bouwen. Deze traditie in Betina bestaat nog steeds, er is een scheepswerf met dezelfde naam die nu vis-, en motorjachten bouwt.

In Betina is ook een moderne jachthaven met goede jachtfaciliteiten en service. Er zijn mogelijkheden voor een plaats op de wal voor 100 jachten en 200 ligplaatsen in de jachthaven.

Dag 6: Iz Veli

Iz is een van de kleinere Dalmatische eilanden voor de kust van Kroatië. De rijke mediterrane vegetatie en het ontbreken van auto’s zijn haar kenmerk. Het wordt reeds bewoond sinds prehistorische tijden en heeft een rijke folkloristische traditie.

Ontdek het kleine dorp Veli Iz en geniet van het uitzicht op de tien omringende eilanden. IzVeli is een eiland met vissers, zeelieden, pottenbakkers en olijven tellers.

Iz Veli is gelegen 14 mijl van Zadar en is het meest pittoreske eiland in de Zadar archipel.

Het eiland is bedekt met typische mediterrane vegetatie en er groeien ongeveer 70.000 olijfbomen. De oppervlakte van het eiland bedraagt 18 vierkante kilometers.

Met zijn aangename klimaat en overvloed aan natuurlijke baaien op het eiland en de elf omringende kleinere eilanden trekt Iz talrijke toeristen die hier een stop maken tijdens hun reis door de Adriatische Zee.

Het festival van Iz “Iska Festa” is een speciale zomer attractie, een folkloristische manifestatie waar u de oude ceremonie kunt zien van het kiezen van een dorps koning, met traditionele kostuums en handwerken, sporten en andere zaken.

© 2024 ZonnigeZeilVakanties - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline