Sporaden
Land
Gebied

Zeilen in Griekenland in de Sporaden

Vanuit Skiathos of Volos maak je de mooiste zeiltochten!

Onze basis in de Sporaden ligt op het eiland Skiathos.

Skiathos, een zacht glooiende bosrijke eiland, ligt 2,5 nm ten oosten van het schiereiland van Magnesia en is het meest westelijke eiland van de Noordelijke Sporaden. Het is ook het belangrijkste eiland met hele goede ferryverbindingen en een klein vliegveld en dient als een belangrijk startpunt voor zeilvakanties in De Noord Egeïsche zee. Dit komt mede omdat het de enige plek is met goede charter basissen. Het is groen, zacht en idyllisch met meer dan 70 baaien met stranden; meerdere rotsbaaien en drie havens. Met haar gelijkmatig klimaat en prachtige baaien met zandstranden is het een populaire vakantiebestemming, gewaardeerd door vooral de Grieken. Skiathos belangrijkste bron van inkomen, afgezien van de toeristische sector zijn haar 600.000 olijfbomen. 

Het belangrijkste en de enige stad op het eiland, is 
Skiathos, aan de zuid-oost kust. Gesticht in 1830, neemt het de plaats in van de oude stad gelegen in een kleine beschutte baai omringd door twee lage heuvel ruggen. 

De ruïnes van de middeleeuwse hoofdstad Kastro, zijn gelegen langs de westkust van een onneembare rots. De overige delen van de stadsmuren en de ophaalbrug kan men bezoeken met een boot of over het land via prachtige kronkelende zandwegen. De weelderige en vruchtbare binnenlanden en de kloosters zijn inderdaad het meest aantrekkelijke gedeelte van Skiathos.
 
De hoogste met bomen begroeide berg reikt tot 438 meter. Rond het eiland bevinden zich 9 kleinere eilanden. Twee van deze, Tsougries genoemd, met een kleine haven voor jachten liggen voor de belangrijke haven en bieden een veilige ankerplaats aan jachten. Hoewel het voorjaar iets later start en de herfst eerder begint blijft dit een bestemming waar u niet omheen kunt. Mis het dus niet!

Bezoek de eilanden bekend van de MamaMia musical

Hier vandaan kunt u zeilen naar Skopelos, Alonisos en zelfs Skyros en het Halkidiki schiereiland wat het beroemde klooster Mount Athos huisvest.

Wij zijn zelf naar de Sporaden gezeild om het gebied te ontdekken en het is er prachtig! Nog heel rustig want er zijn niet zo veel charterbedrijven. Prachtige natuur, bijna nergens hoef je havengeld te betalen terwijl de faciliteiten best goed zijn. Wij vinden het jammer dat er nog zo weinig mensen heen gaan. Een bestemming die zeker op je wensenlijst zou moeten staan!

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Reinier
© 2024 ZonnigeZeilVakanties - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline