Kroatië

Gulet vakantie in Kroatië

Gulet Charter Kroatië
Ideaal voor een groep vrienden of meerdere families die met hun kinderen een hele gulet willen huren om een exclusieve reis te maken.

Cabine Charter (meezeilen) in Kroatië
Een leuke mogelijkheid voor koppels, alleen reizende of kleine groepen met de kans om nieuwe vrienden te maken of andere avontuurlijke reisgenoten te ontmoeten.

 

Gulet cruises vanuit Kroatie

De meeste vertrekken vanaf Split en Dubrovnik

Guletcruise langs de kust van Kroatië

Tussen Zadar en Dubrovnik zijn vele charmante routes en het varen tussen de talrijke eilanden langs deze kust is werkelijk een heerlijke ervaring. Ook de kusten van Sukosan zijn ideaal voor een cruise met een gulet, met de prachtige baaien en het Nationaal park Kornati en honderden eilanden met leuke ankerplaatsen. De cultuurliefhebber kan ook zijn hart ophalen vanwege de antieke en archeologische bezienswaardigheden.  Veel steden en plaatsen staan onder de bescherming van Unesco. 

Wij organiseren cruises in dit geografische gebied aan boord van prachtige Turkse gulets. Deze schepen hebben een grote reputatie in Turkije en worden al vele jaren gewaardeerd voor het maken van een “Blauwe cruise”. Het zijn brede schoener motorsailers geheel gebouwd van hout met grote dubbele cabines en privé toiletruimte, een ruim buitendek geschikt om van de zon te genieten terwijl het brede achterschip gelegenheid biedt om in de schaduw te relaxen of van de lunch te genieten. 

De dag aan boord begint met een uitgebreid ontbijt waarna het anker wordt binnengehaald en het tijd is om te vertrekken. Het is mogelijk om binnen een paar uur varen een andere prachtige baai te vinden waar de onze gasten kunnen zwemmen en van de lunch genieten. De middag vult ieder meestal naar eigen inzicht in: zonnebaden, zwemmen, snorkelen, een excursie op het land, wandelen of typische dorpjes bezoeken. 
Bij terugkomst op de boot kunt u een verfrissende cocktail gebruiken en later een heerlijke overvloedig diner. Onze koks besteden veel aandacht aan de maaltijden en gebruiken alleen verse ingrediënten die op de lokale markten worden gekocht. 

Soms meren we af in de haven van een klein dorpje om proviand in te slaan voor de keuken aan boord, of om de passagiers aan wal te laten om te winkelen of te dineren in een typisch lokaal restaurant. De dag aan boord eindigt voor de passagiers meestal in een kleine baai onder een fantastische sterrenhemel.  Onze bemanning staat altijd voor u klaar om uw reis zo aangenaam, ontspannen en veilig als mogelijk te maken.

 

Routes die de gulets varen

Een veel gevaren en bijzonder gewaardeerde route voor uw cruise is de route naar de Kornati eilanden en nationale parken. We vertrekken vanuit Sibenik en maken een heerlijke tocht gedurende deze week. De Kornati archipel bestaat uit 140 eilanden en een gebied met een oppervlakte van 114 vierkante mijl (300 km2) en het grootste deel van dit gebied is tot Nationaal park uitgeroepen vanwege zijn natuurlijke schoonheid. Er bevinden zich talrijke baaien, eilanden en kristalhelder water. Deze route biedt u de mogelijkheid om te zwemmen en te relaxen of watersport activiteiten te beoefenen. Daarnaast kunt u een prachtige wandeling maken op de eilanden, snorkelen, vissen en genieten van de prachtige omgeving.

Informatie en tips over de gulet cruise

Het vaar programma zal in detail met u worden doorgenomen door de kapitein bij inscheping. Het is goed om te weten dat het programma kan worden aangepast zonder vooraankondiging naar inzicht van de kapitein om vanwege de veiligheid, logistieke redenen of meteorologische omstandigheden. Voor uw eigen veiligheid is het goed om te veiligheid standaards aan boord te respecteren en de aanwijzingen van de bemanning tijdens het varen en aan- afmeren op te volgen. Vanwege hygiënische redenen dient u bij aanboord gaan uw schoenen uit te doen en op te bergen in de speciaal daarvoor gemaakte containers of in uw eigen cabine. Aan boord kunt u slippers of zachte schoenen met een schone zool dragen. Het gebruik van badlakens is aan te raden als u op het zonnedek wilt liggen, zeker indien u zich insmeert met zonnebrand crème. Hoewel de boten ruim en comfortabel zijn verzoeken wij u om het licht van uw cabine uit te doen als er niemand binnen is en gebruik het water en douche met mate. Gooi geen dingen over boord in de Zee en papier of andere zaken in het toilet. De pompen kunnen kapot gaan en dan is het toilet niet meer te gebruiken. Net als in een hotel kunt u drankjes aan de bar gebruiken en contant af te rekenen voor u van boord gaat. Het is verboden om te roken in de cabines en de gemeenschappelijke binnenruimtes.

Zodra de cabines aan u zijn toegewezen en u geïntroduceerd bent aan de bemanning kan uw heerlijke cruisevakantie beginnen. Aan boord heeft u de beschikking over 220 Volt elektriciteit om mobiele telefoons, fototoestellen etc. op te laden en treft u handdoeken aan. (er zijn geen badlakens, shampoo en douche zeep). Wij raden u aan om de volgende zaken mee te nemen: een sweatshirt, zonnebril, zwemschoentjes/ sandalen, een petje, zonnebrand crème, duikbril en zwemvliezen, zachte tas, geen harde koffer die u kunt opbergen in uw cabine.

 

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Johan
© 2024 ZonnigeZeilVakanties - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline