Cuba
Land
Gebied
Avontuurlijk
Fantastische anker plekken
Het beste met een schipper
Vele routemogelijkheden

Cuba Libre

Wie Cuba zegt, denkt aan sigaren, Fidel en de lichte hoofdpijn die u heeft na een avondje teveel Cuba Libres drinken. 

Maar wie dit grootste eiland van het Caribisch gebied bezoekt zal er geen kater aan overhouden!

Cuba, het grootste van de Caribische eilanden, combineert een fascinerende mix van koloniale historie met een verscheidenheid aan Latijns Amerikaans, Spaans en Afrikaanse culturen. Het biedt hagelwitte zandstranden, kokosnoot palmen en een onderwaterwereld die ongeveer 500 soorten vis en vijftig verschillende typen koraal bevat die dit spannende eiland omringen.

Isla de la Juventud

Meer dan 4000 riffen en inhammen maken deel uit van Cuba, inclusief het bijzondere Isle of Youth (Isla de la Juventud) met een oppervlak van 2200 km2. Ook wel bekend als de sleutel van de golf is Cuba het grootste eiland van de West Indies en één van de grootste van de wereld. Cuba heeft meer dan 300 natuurlijke stranden met fijn wit zand en kristal helder water. Het belangrijkste van deze stranden is Varadero; maar er zijn anderen Oostelijk van de hoofdstad in Holguín en Cayo Largo del Sur, als ook in de Noordelijke plaatsen Ciego de Avila en Villa Clara.

Zeilen in Cuba

Cuba is een opwindende bestemming met een aantal van de mooiste stranden ter wereld, een rijk cultureel erfgoed en een levendige benadering van het leven.

Warm, rustig, kristal helder water omringt de Cubaanse archipel. Duikliefhebbers en zeilers komen graag naar Cuba vanwege de helderheid van het water, niet vervuilde en goed beschermde bodem, diversiteit aan onderwater flora en fauna en weinig getijden stromen. 

Het aanbod van charter jachten in Cuba is niet groot maar er is een goede selectie van monohulls en catamarans, voornamelijk in drie en vier cabine configuratie.

Lees hier wat het zeilmagazine Nautic over Cuba schrijft.

Artikel over zeilen in Cuba

Om Cuba te bereiken is eenvoudig, er is een groot aanbod aan chartervluchten vanuit heel Europa, inclusief Londen en Amsterdam.

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Familie de Bruin
© 2024 ZonnigeZeilVakanties - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline