Turkije

De Turkse gulet, de beste keuze in prijs en kwaliteit

Blue cruise Gulets van klein tot groot


Wij hebben voor u in Turkije de beste gulets geselecteerd. Kleinere gulets met 4 cabines tot de grote gulets met maximaal 8 cabines en de hoogste service standaards aan boord van relatief nieuwe en in voortreffelijke conditie verkerende schepen. De basis van onze gulets is Bodrum en Marmaris, deze opstapplaatsen bieden het grootste aanbod aan routemogelijkheden.

De gulets die we hebben afgebeeld (zie overzicht gulets) vormen slechts een selectief aanbod van wat wij kunnen bieden. Als u naar iets speciaals op zoek bent wat wij niet tonen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij doen ons uiterste best om een aanbod naar uw speciale wensen samen te stellen.

Blue cruise gulet vakantie, varen op een gulet langs de kust van Turkije

Meevaren aan boord van een Turkse Gulet is de prettigste manier om een aangename, ontspannen en comfortabele blue cruise gulet vakantie te beleven terwijl u de Zuidwest kust van Turkije ontdekt. Het is een landschap met verbazende schoonheid, de vele baaien bieden de bezoekers een veilige ankerplaats met rustig water. Het turquoise kristalheldere water omringd door een weelderige natuur en vele archeologische plekken met een belangrijke historische geschiedenis. Wij hechten waarde aan de persoonlijke interesses van onze klanten en bieden hen de mogelijkheid om natuurlijke afgelegen plekken, stadjes en dorpen te bezoeken, of watersport activiteiten te beoefenen zoals zwemmen, duiken, snorkelen om een persoonlijk gevoel te geven aan de cruise. Aan boord van onze schepen laten we onze gasten de hun favoriete route kiezen na de suggesties van de kapitein gehoord te hebben. Onze bemanning is altijd erg gastvrij en discreet en geeft u het gevoel dat u op uw eigen boot bent en respecteert altijd uw privacy.

Routes blue cruise gulets in Turkije

De meest interessante blue cruise start vanuit Bodrum. Een blue cruise langs deze kust biedt u de mogelijkheid om stranden en kleine baaien te bezoeken en ontdekken die alleen vanaf de zee zijn te bereiken. Ook vele andere prachtige plekken die honderden jaren verborgen en onontdekt zijn gebleven.

Ten Zuidoosten van de levendige stad Bodrum bevindt zich de Golf van Gokova met talrijke en spectaculaire baaien die beroemd zijn als een natuurlijk wonder. De ruines van de oude en beroemde stad Knidos liggen aan het eind van het schiereiland Datca.

Hisaronu Baai ten Zuiden van het schiereiland Datca is een charmante omgeving door de vele baaien en eilanden die u kunt ontdekken en bewonderen. Na Hissaronu komt u bij de levendige toeristen resort Marmaris, met vele winkels, bars, restaurants, nacht clubs en een moderne marina. Het beroemde Iztuzu strand waar de schildpadden ieder jaar hun eieren leggen bevindt zich ten Oosten van Marmaris.

De gasten kunnen hun Turkse Gulet achterlaten wanneer deze voor anker ligt in Ekincik om over te stappen in een kleiner bootje om een interessante excursie naar de Dalyan rivier delta te maken tot aan de kleine stad Dalyan. Mooie graftombes in de bergen en de historische stad Caunos biedt een ieder cultuur.

Gocek Baai is een exclusief watersport gebied met een nieuwe jachthaven en omringd door kleine baaien en eilanden. De baai van Fethiye biedt een levendige en karakteristieke kleine Turkse stad met zijn beroemde lagoon en strand met wit zand genaamd
Olu Deniz.

Verder richting het Oosten komt u bij het dorpje Kalkan, met zijn Griekse huizen langs de oude Lycische paden en de prachtige stad Kas met Lycische graven en een amfitheater. Het majestueuze Kekova, centrum van de Lycische beschaving is gelegen richting het verre Oosten van het land, en is bekend om de stad die onder water ligt, het vissersdorp Kalekoy en de bijzondere antieke forten. Het kleine dorp Ucagiz, en oude Myra met de San Nicola kerk zijn slecht enkele van de vele attracties om te bezoeken in dit gebied. Adrasan Baai, de “Porto Genovese”, Olympus en Phaselis zijn oude spectaculaire plekken gelegen tussen Kekova en Antalya. Antalya is een van de belangrijke toeristische plaatsen en heeft veel hotels, restaurants en een oude, maar goed geconserveerde haven.

 

Informatie en adviezen over de blue cruise gulet reis

Het paspoort dient nog minimaal 180 dagen geldig te zijn op uw vertrekdatum uit Turkije een visum is niet meer nodig.

Het vaar programma zal in detail met u worden doorgenomen door de kapitein bij inscheping. Het is goed om te weten dat het programma kan worden aangepast zonder vooraankondiging naar inzicht van de kapitein om vanwege de veiligheid, logistieke redenen of meteorologische omstandigheden. Voor uw eigen veiligheid is het goed om te veiligheid standaards aan boord te respecteren en de aanwijzingen van de bemanning tijdens het varen en aan- afmeren op te volgen. Vanwege hygiënische redenen dient u bij aanboord gaan uw schoenen uit te doen en op te bergen in de speciaal daarvoor gemaakte containers of in uw eigen cabine. Aan boord kunt u slippers of zachte schoenen met een schone zool dragen. Het gebruik van badlakens is aan te raden als u op het zonnedek wilt liggen, zeker indien u zich insmeert met zonnebrand crème. Hoewel de boten ruim en comfortabel zijn verzoeken wij u om het licht van uw cabine uit te doen als er niemand binnen is en gebruik het water en douche met mate. Gooi geen dingen over boord in de Zee en papier of andere zaken in het toilet. De pompen kunnen kapot gaan en dan is het toilet niet meer te gebruiken. Net als in een hotel kunt u drankjes aan de bar gebruiken en contant af te rekenen voor u van boord gaat. Het is verboden om te roken in de cabines en de gemeenschappelijke binnenruimtes. 

Zodra de cabines aan u zijn toegewezen en u geïntroduceerd bent aan de bemanning kan uw heerlijke cruisevakantie beginnen. Aan boord heeft u de beschikking over 220 Volt elektriciteit om mobiele telefoons, fototoestellen etc. op te laden en treft u handdoeken aan. (er zijn geen badlakens, shampoo en douche zeep). Wij raden u aan om de volgende zaken mee te nemen: een sweatshirt, zonnebril, zwemschoentjes/ sandalen, een petje, zonnebrand crème, duikbril en zwemvliezen, zachte tas, geen harde koffer die u kunt opbergen in uw cabine.

Voor een reis naar Turkije zijn vaccinaties niet nodig: maar vanwege een ander klimaat en maaltijden is het wellicht handig om medicijnen tegen maag en darmstoornissen mee te nemen uit voorzorg. De lokale munteenheid is de Euro dus dat is eenvoudig.

Als u tevreden bent over de service dan is het gebruikelijk om de bemanning een fooi te geven aan het einde van uw reis, een indicatie is ongeveer 20 / 30 Euro per persoon. Tevens moeten wij u wijzen op het feit dan het programma altijd kan wijzigen in verband met weersomstandigheden.

Inschepen en ontschepen voor de beschreven cruises vindt plaats in Bodrum of Marmaris.

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Kevin and Sheryl
© 2024 ZonnigeZeilVakanties - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline