elba

Vaarroute van Castiglioncello naar Elba en

Castiglioncello

Castiglioncello is het ideale startpunt voor korte trajecten van een of meerdere dagen of langere cruises naar Corsica en de Toscaanse Archipel.Het is bovendien gemakkelijk te bereiken met de auto. Supermarkt, restaurants, geldautomaten en winkels liggen op korte afstand van de jachthaven. In het hoge landschap concentreert een uitzonderlijke rijkdom aan natuurlijke hulpbronnen in het landschap, een stad rijk aan geschiedenis, cultuur, kunst, eten en wijn. Het marina dorp biedt een goed aanbod van plaatselijke winkels en restaurants van verschillende stijl, in een evenwichtige combinatie tussen traditie en innovatie. Met een drukke kalender met culturele evenementen, muziek en bedrijvigheid is het marina dorp ook goed bezocht door meerdere jachten op doorreis. CASTIGLIONCELLO – CAPRAIA afstand 33 mijl

De haven van Capraia is een toeristische jachthaven die plaats biedt aan maximaal 99 jachten. In het kantoor aangeduid als "la salata", op de pier, is het kantoor van de jachthaven van Capraia, en de toeristische informatie beheerd door de Pro Loco. Bars, restaurants en enkele winkels maken het het centrum van een zomer avond en nacht "struscio " (" wandelen, flaneren en tijd doorbrengen"), onder leiding van tientallen bemanningen en vrolijke mensen. De kustlijn die geleidelijk afloopt naar de zee, biedt de kans om te baden in het heldere water, soms op een zandbodem. Een strand de Mortola, is alleen bereikbaar per boot, en de resterende baaien zijn allemaal met rotsen bereikbaar via zee. Sommige baaien zijn ook bereikbar via land zoals Cala del Ceppo of Cala dello Zurletto. 


CAPRAIA – MARCIANA afstand 22 mijl

Marciana Marina in het Noorden van Elba is een van de meest veilige en uitgeruste havens van het eiland. Een mooie wandeling langs de kust van Cotone (oude schuilplaats voor schepen), leidt naar de Saraceense toren gebouwd door Pisa voor de waarneming van piraten. De leuke kleine stad biedt historische straten en pleinen, vele winkels en restaurants. De stranden zijn beiden grind stranden: Fenicia wat zich achter de Saraceense toren bevindt en Crocetta op ongeveer 600 meter van de stad.

Marciana


MARCIANA - MARINA DI CAMPO afstand 4 mijl

De kleine stad in het zuiden van Elba biedt uitgebreide toeristische faciliteiten en is gelegen aan de rechterkant van het grootste strand van het eiland. In het centrum is het oude vissersdorp, de kleine haven, de kleurrijke en pittoreske huizen, allemaal gedomineerd door de Pisa toren, vroeger gebruikt voor observatie. De stad biedt een mooie wandeling langs de waterkant en staat bekend als een ontmoetingsplaats in de avond. Het strand van Marina Field is het grootste van het eiland en strekt zich uit over 1.500 meter.

Marina di campo


MARINA DI CAMPO - PORTO AZZURRO afstand 7 mijl

Porto Azzurro in het Oosten, gelegen in de diepe inham van de Golf van Mola, wordt gedomineerd door het Spaanse Fort St. Giacomo aan de ene kant en Forte Focardo aan de andere kant. Het heeft een goede haven, een prachtig plein aan de zee, (avond ontmoetingsplaats) en pittoreske steegjes met winkels, bars, restaurants en ambachtelijke kraampjes in de avond.

Porto AzzurroPORTO AZZURRO – PORTOFERRAIO afstand 7 mijl

Dit is de belangrijkste haven van het eiland en een van de meest actieve jachthavens in Italië. Met een rijke geschiedenis, al bij aankomst met de boot kunt u de imposante Medici forten die de baai beheersen bewonderen: Forte Falcone, Forte Stella (herkenbaar aan de vuurtoren) en de toren van de Linguella (bij de haven), allemaal gebouwd in de 15e eeuw ter verdediging van aanhoudende aanvallen door piraten. Een prachtige wandeling leidt u van de haven tot binnen de muren van het centrum. Portoferraio heeft ongeveer 13.000 inwoners en biedt tal van diensten, zowel in de handel en cultuur. Aan de westkant zijn er enkele mooie stranden van wit grind dat de helderheid van de zee benadrukken.

PORTOFERRAIO - SAN VINCENZO afstand 17 mijl

De nieuwe jachthaven in San Vincenzo is gelegen halverwege tussen Castiglioncello (16 mijl, ongeveer twee uur met de boot) en Portoferraio (Elba) (18 mijl, ongeveer 3 uur varen). De ligging is ideaal voor wie een stop wil maken voordat u naar de eilanden vaart of terugkomt van hen. De nieuwe jachthaven is uitgerust met 8 drijvende dokken met een totaal van 350 ligplaatsen. De jachthaven heeft een gemiddelde diepte van 3 tot 4,5 meter in het gehele bassin.

San Vicenzo


SAN VINCENZO – CASTIGLIONCELLO afstand 17 mijl


route Guletcruise in Italië, rond Elba en naar Capraia

1 week sailing in Elba

The cruise programs can be modified without notice, to the Captain’s discretion, for safety and logistic reasons and meteorological conditions

1st day (Saturday)
Embarking in Portoferraio in late afternoon.

Welcome cocktail. Presentation of the crew and information concerning the cruise and the boat. Guests are taken to their cabins.
A short navigation and anchorage in Bagnaia or Viticcio bays. Dinner and over night on board.

2nd day (Sunday)
Early morning departure to Capraia Island. Arriving after two hours about. Breakfast during navigation. Anchorage in the zone closed to Marine park of Tuscany Islands. Stop for swimming. Lunch on board. In the afternoon navigation around the island to discover the wonderful creeks in Capraia. Time for swimming. Late afternoon back to Capraia harbour. Possibility to visit the typical village. Dinner and over night on board.

3rd day (Monday)
Breakfast on board. Navigation around Elba Island coast. Stop for swimming in Ripa Barata and Cotoncello creeks. Lunch on board. In the afternoon possibility to diving and snorkelling excursions. In the late afternoon anchorage in Marciana Marina bay. Dinner and over night on board.

4th day (Tuesday)
Breakfast on board. Navigation to the southern coast of Elba island. Anchorage in Fetovaia cove, located in the south–west zone of the island. Stop for swimming. Lunch on board. In the afternoon departure for the little harbour of Marina di Campo. Dinner and over night on board.

5th day (Wednesday)
After breakfast on board navigation to Porto Azzurro. Stops for swimming in the creek of Laconella and Ghiaieto. Lunch on board. In the afternoon possibility to do diving and snorkelling excursions with on board diving. Short navigation and stop in a beautiful Acquarilli bay. Dinner and over night on board.

6th day (Thursday)
Breakfast on board. Navigation to “mining” area of Elba Island. Stop for swimming in Calanchiole creek with light blue sea water and white sand. Short navigation to Stella Bay in Barabarca creek, a pearl of Elba island. After lunch on board navigation until Calamita point. Swimming at Miniera di Calamita beach and Vetrangoli or Punta Rossa. During the navigation to Porto Azzurro will be possible to visit the impressive Stagnone, Miniera dei Sassi Neri, Punta Nera and Istia beaches. Dinner and over night on board in Porto azzurro.

7th day (Friday)
Breakfast on board. Departure to the east zone of the island, rich of beaches and wonderful creeks like Ortano Bay, Luisi d’Angelo beach and Malpasso di Rio with her dark and shining sand. Lunch on board in Cala di Capo Castello. In the afternoon navigation to Portoferraio Bay; stop for swimming in Zupignano and Secche beaches. In the evening anchorage in Portoferraio bay. Dinner and over night on board.

8th day (Saturday)
After breakfast on board disembarking in Portoferraio within 9,00 o’clock.

© 2024 ZonnigeZeilVakanties - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline