Zeilen in Spanje
Land
Gebied

Zeilen in Spanje

Geniet van de prachtige natuurlijke baaien, goede wind en tapas!

Zeilen in Spanje vanaf het vaste land

De spectaculaire en rotsige Costa Brava ten Noorden van Barcelona biedt een mooie uitzicht voor de zeiler gezien vanaf zee. Verder is de kust veelal vlakker en niet heel uitbundig. Op zee kunt u mooie zeiltochten maken en vervolgens een bezoek brengen aan één van de mooie Spaanse steden zoals Barcelona. Langs de Costa Brava liggen vele cala’s verscholen maar pas op, vaak liggen ze open naar het Noordoosten. Dat betekent dat ze niet altijd beschut liggen voor de heersende Tramontane wind.  

Barcelona

Barcelona is een van werelds grootste steden, wat is er mooier om op eigen kiel een bezoek te brengen aan deze stad en in de avond te flaneren over de beroemde Ramblas.

Balearen

Zeilen in Spanje, de Balearen zijn heel goed bereikbaar met het vliegtuig. Het is een fantastisch zeilgebied en er zijn voldoende charter bedrijven in Palma de Mallorca. Menorca biedt waarschijnlijk de beste zeilmogelijkheden maar er zijn minder schepen te huur. Voor zover we weten zijn er geen zeiljachten te huur in Ibiza. Ibiza is meer het paradijs voor de grote motorjachten. Een uitstapje naar Formentera is zeker een “must”!

Mallorca is druk in het hoogseizoen en de beschikbaarheid van jachten is dan minder goed, dus boek op tijd.

Canarische eilanden

Zeilen in Spanje, de Canarische eilanden maken officieel deel uit van Spanje maar liggen in de Atlantische oceaan, vlak bij de kust van Afrika. Het zeilen is daar aan de ruige kant maar speciaal voor de ervaren zeilers is het een uitstekende en goedkope bestemming om de winter blues te vergeten.

Meer informatie over Spanje, Barcelona, Mallorca, Ibiza, Marbella, Palamos, Menorca, Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en Gibraltar vindt u hier.

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Marja
© 2020 ZonnigeZeilVakanties - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline