Caribisch gebied, wind en meer informatie
Land
Gebied

Meer informatie over het Caribisch gebied

Wind verwachting voor zeilen in het Caribisch gebied voor de komende 24 uur.


Antigua

Historisch Antigua heeft een prachtige kust met een grote variatie aan veilige en schilderachtige ankerplaatsen. Antigua biedt zoveel baaien, stranden, inhammen en havens als er dagen in het jaar zijn. Elk met hun eigen unieke karakter dat iedere dag van uw vakantie iets nieuw biedt.
Een van de aantrekkelijke trekpleisters voor bezoekers is de wereld beroemde Nelson’s Dockyard in English Harbour. Nauwgezet gerenoveerd door de autoriteit van het Nationale Park is het de enige in de wereld nog in werking zijnde Britse Marine werf uit de 18e eeuw.
Breng een bezoek aan Shirley Heights op het meest Zuidoostelijk gelegen punt en geniet van het adembenemende uitzicht over de English en Falmouth Harbours met zijn 250 jaar oude regimenten barakken. Op Zondag kunt een fantastische belevenis meemaken als een ‘steelband’ een unieke uitvoering geeft op de top van Shirley Heights. Het hele dorp en vele zeilers lopen hiervoor uit. Ontdek de markt in St. John die een overvloed aan vers tropisch fruit en groenten aanbiedt, of maak gelegenheid van belastingvrije aankopen.
Antigua is eenvoudig te bereiken met vluchten uit Amerika, Engeland en Europa die dagelijks naar V C Bird International Airport vliegen.
De Antigua Classic Yacht Regatta en Antigua Sailing Week zijn de grootste en meest spectaculaire zeilwedstrijden in de wereld en trekken veel jachteigenaren. Ieder jaar in April komen zeiljachten uit de hele wereld van superjacht tot 100 jaar oude klassiekers en alles hier tussenin samen om deel te nemen aan dit magnifieke zeilfestijn. De honderden jachten bewonderen langs de Westelijke en Zuidelijke kust is een spectaculaire sport geworden. Antigua Sailing Week is ook bekend om zijn levendige feesten aan land die u de gelegenheid bieden om de aantrekkingskracht op zeilers te ervaren die hen jaar na jaar terug laat keen.
Het zustereiland van Antigua is Barbuda is omringd door prachtige koraal riffen en is gelegen op 27 mijl naar het Noorden. Beroemd om zijn unieke fregatvogel en kilometers lange roze en witten zandstranden. De onbedorven kusten van Barbuda zijn een genot voor degenen die volledig tot rust willen komen. Geen bezoek aan Barbuda is compleet zonder de locale lobster en zeevruchten te proeven.
Guadeloupe bevindt zich ongeveer 40 mijl naar het Zuiden, afgescheiden door eenvoudig te bevaren wateren met een diepte van 2.500 voet. Grande Terre biedt adembenemende koraal zandstranden terwijl Basse Terre met zijn magnifiek tropisch regenwoud huis biedt aan de Soufriere vulkaan en de mooie Carbet watervallen.

Ongeveer 40 mijl naar ten Noordwesten van Antigua liggen de eilanden St. Kitts en Nevis.
St. Kitts, gescheiden door een twee mijl breed kanaal van Nevis is een bezoek waard met zijn vulkanische bergen, regenwouden, prachtige stranden en gerestoreerde historische architectuur. Nevis biedt zijn bezoekers natuurlijke schoonheid, deftige plantages, warme gastvrijheid en oorspronkelijke stranden. Met zoveel afwisseling is deze regio een fantastisch vaargebied. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom zeilers geen genoeg kunnen krijgen van wat Antigua en zijn buureilanden kunnen bieden.

 

Belize

Belize is een verborgen juweel van de Cariben. Belize biedt een prachtig tropisch landschap, adembenemende uitzichten op de Caribische jungle en Bergen, een rif dat u gezien moet hebben om te kunnen waarderen, een klimaat dat nooit teleurstelt en een rijkdom aan fascinerende Maya geschiedenis met ruines die intact zijn achtergelaten. Een ander voordeel van Belize is de zijn ligging met toegang tot vele prachtige Noord en Zuid Amerikaanse bestemmingen.
Het spectaculaire Barrier Reef van Belize is de belangrijkste aantrekking voor bezoekers die voor het eerst deze Caribische natie bezoeken. Het rif biedt een duizelingwekkende variatie aan onderwaterleven en een koord van voortreffelijke eilanden die bekend staan als ‘cayes’. (uitgesproken als keys) Het meest Noordelijk van de kust van Belize gelegen en grootste van de meer dan 200 cayes is Ambergris Caye.
Eens maakte Ambergis Caye deel uit van het Yucatan schiereiland maar is in het Noorden gescheiden van Mexico door het smalle Bacalar Chico kanaal gegraven door de Maya’s 1500 jaar geleden. Het eiland is een 25 mijl lange strook. Een halve mijl naar het Oosten ligt het Belize barrière rif, het op een na grootste rif ter wereld, en strekt zich uit over 190 mijl langs Belize. De caye ontlenen hun naam aan de ambergris die van walvissen onttrokken werd toen men daar jacht op maakte.
Bijna alle bezoekers van Belize zijn verbaasd over de vele activiteiten die men landinwaarts kan ondernemen in deze kleine Caribische natie. Excursies geven de bezoekers een introductie van de flora en fauna van Belize en de rivieren, grotten, Maya archeologische opgravingen en andere natuur wonderen.
Belize, een tropisch juweel van de wereld. Lage palmbomen bossen met jaguars, tapirs, krokodillen, apen en meer dan driehonderd soorten vogels.

Britse Maagden Eilanden (ook wel British Virgin Islands, BVI genoemd)

De Britse Maagden eilanden zijn een waar zeilparadijs. Ze bieden de bezoekende zeiler een ongekende natuurlijke schoonheid, ontspannen zeilen en vele watersport activiteiten. De betrouwbare en rustige passaatwinden brengen u naar de interessante plekken door het kristal helder water. Grotten gevormd in de grote keien, fotogenieke stranden met vakantieoorden aan zee gelegen en restaurants die u laten genieten van het heerlijke eten met een service met een hartelijke glimlach.
Het zeilen is eenvoudig met zeiletappes tussen de eilanden, constante winden, navigatie met het blote oog in beschutte wateren en talrijke ankerplaatsen om te overnachten. Ideaal voor een eerste Caribische vaartocht voor minder ervaren zeilers die een ontspannen tijd willen hebben. U kunt door dit gebied zeilen zonder de rompslomp van het in - en uitklaren, dat vaak een nachtmerrie kan zijn. Het vaargebied is 32 mijl lang. De Britse Maagden eilanden bieden een oneindige variatie aan mogelijkheden.
U kunt er ook genoeg andere activiteiten doen naast het varen. Bijvoorbeeld snorkelen in de grotten van Treasure Point op Norman eiland, de inspiratiebron voor Robert Louis Stevenson’s Treasure eiland. Duiken is overal een genot. Een bekende duikplek is het wrak van de Rhone op Salt eiland. Uw vakantie is niet compleet zonder een bezoek aan The Baths bij Virgin Gorda, de natuurlijke Stonehenge bij de zee. De doorvaart ten Noorden van Anegada is een uniek avontuur met lage zandeilanden en snorkelplaatsen. Alle zeilers genieten van het legendarische Sir Francis Drake kanaal en de avonturen in de sfeer van rum.
Meer dan zestig eilanden, honderden ankerplaatsen dus kies uw plezierjacht. Ontdek samen met uw bemanning dit snorkelparadijs. Huur voor een week een bemand luxe jacht en u ontdekt rustige ankerplaatsen en geniet van de voortreffelijke maaltijden. Stap een dag aanboord van een stabiele catamaran en laat, terwijl u op het voorschip loungt, de kapitein en zijn bemanning u naar verscheidene droomplekken brengen die u anders niet had ontdekt. Bezoekende zeilers met hun eigen jachten genieten net als u van dit zeilwater waar weinig jachthavens zijn, maar niet ver van elkaar.

Cuba

Cuba is ontdekt in 1492 door Christoffel Columbus. Het hoorde bij Spanje tot 1902 waarna het onafhankelijk werd. Het eiland is voornamelijk vlak op het Zuidoosten na waar de Sierra Maestra bergen tot een hoogte van 2000 meter reiken.
Cuba is beroemd om zijn kreeft, eet het gekookt of geroosterd op een klein vuurtje en geserveerd met traditionele zwarte bonen en rijst. Kip en varkensvlees gerechten met bruine rijst, gebakken banaan en zoete aardappel zijn ook erg populair.
Smetteloos witte zandstranden, kokosnoot palmen en een onderwaterwereld die huis biedt aan 500 vissoorten en 50 verschillende koraal soorten omringen dit spannende eiland. Duiken en snorkelen is adembenemend mooi met de felgekleurde koraal – en rifvissen. Walvishaaien treft u in de zomer aan voor de Cubaanse kust. Cuba en de omringende eilanden hebben een subtropisch klimaat dat beïnvloed wordt door de Noordoost passaat winden.

De koloniale stad Trinidad ligt in het centrum van de Zuid kust van Cuba. Geniet van het ongelofelijke landschap van de vlakbij gelegen Escambray bergen en bewonder de vele rivieren, tropische bloemen en adembenemende watervallen. Cienfuegos biedt alle faciliteiten van een moderne jachthaven. Het is ook een typische levendige Cubaanse stad met veel culturele en natuurlijke attracties: La Perla del Sur, de parel van het Zuiden maakt al deze beloften op een ideale manier waar. Ervaar de schoonheid van de rijke architectuur uit de 19e eeuw.

Elke dag arriveren er vluchten uit heel Europa, Mexico, Canada en Jamaica op de luchthaven International Havana. Vluchten via Madrid en Barcelona gaan regelmatig en zijn niet kostbaar.

Grenadines

“Er zijn onvoldoende woorden in het Engels om de schoonheid van het zeilen in de Grenadines op een juiste wijze te beschrijven.”

Richmond Holt, 1995

De honderden kleine eilanden die samen de Grenadines vormen en verspreid liggen over 60 mijl zijn een van de mooiste vaargebieden in de wereld. De afstand tussen eilanden bedraagt slechts een halve dag zeilen en de meeste eilanden hebben beschutte ankerplaatsen aan de Westelijke zijde of lijzijde. Zij bieden een eigen schema voor de dag; vertrek in de morgen, tussen de middag een ankerstop, in de middag op verdere ontdekking en vervolgens een rustige avond. Jachten komen hier al tientallen jaren en de meeste eilanden bieden nu de service waar u op rekent.

Bequia

Een uurtje zeilen van de verhuur basis op Blue Lagoon. Een charmant eiland met een traditie van zeevaarders doorkneed in de geschiedenis. Houten schoeners worden nog steeds op de stranden gebouwd. De pittoreske ankerplaats in Admiralty Bay is het meest populair onder de bezoekende zeilers.

Mustique

Mijlen lange verlaten witte zandstranden, statige villa’s, een twee uur durende zeiltocht van de Bequia vaarwateren op een deinende zee en een elegante uitstraling maken dit eiland anders dan zijn buureilanden. Mooring boeien zijn beschikbaar op korte zwemafstand van de beroemde Basil’s bar, een heerlijke plek voor een lunch of diner. Wij bemiddelen tevens voor een aantal luxe villa’s op Mustique.

Canouan  

Op drie uur varen van Mustique. Ontspannen, vriendelijk en met een dromerige oude wereld charme biedt Canouan adembenemende uitzichten op de centrale Grenadines van zijn Oostkust. Dit eiland met boeren en vissers huisvest ook het liefelijke Tamarind Beach Hotel.

 

Mayreau

Een uurtje zeilen van Canouan. Dit kleine eiland zonder wegen biedt twee fantastische ankerplaatsen; een is in Salt Whistle baai “de Caribische droom komt uit”, met een halve maanvormige haven, een lang wit zandstrand en kristalhelder water, en de andere bevindt zich ten Zuiden van Saline baai, waar u kunt snorkelen of duiken naar het wrak van een torpedoboot uit de Eerste Wereldoorlog.

De Tobago Cays

Op een half uur varen van Mayreau. Veel mensen bezoeken dit marine park dat een grote trekpleister van de Grenadines is. De onbewoonde Cays bieden ontelbare inhammen en baaien die beschermd worden door een spectaculair koraal rif. U kunt helemaal alleen zeilen, snorkelen of strandjutten in dit unieke tropische paradijs wat alleen per boot te bereiken is. Uitstekende ankermogelijkheden!

Palm Island

Slechts een uur varen van de Cays. Dit kleine eiland ressort heeft 24 stenen bungalows aan het strand, dineren in de buitenlucht, en prachtige witte zandstranden. Op een steenworp afstand van de Tobago Cays, Mayreau of Union Island is dit een favoriete stop voor lunch.

Union Island

Op een half uur zeilen van Palm Island. Dit bergachtige eiland biedt een goede ankerplaats in Clifton haven, thuisbasis van de Anchorage Yacht Club. Daar kunt u water, brandstof en proviand aanvullen en tevens de douane en immigratie formaliteiten uitvoeren als u naar Carriacou of Grenada wilt varen.

Petit St. Vincent “PSV” 

Op een uur varen van Union Island. Dit meest Zuidelijk gelegen eiland van de St. Vincent Grenadines is een 113 acre groot oord gebouwd op glooiende heuvels en omringd door witte zandstranden. Dit eiland met prachtige landschappen en een rijke begroeing heeft een fantastisch restaurant boven op de heuvel waar u van adembenemende uitzichten naar Petit Martinique kunt genieten. Petit Martinique is het meest Noordelijk gelegen eiland van de Grenada’s Grenadines.

Guadeloupe

Guadeloupe maakt onderdeel uit van de ‘LEEWARD ISLANDS’, de oudste van de rij van Caribische eilanden die ook wel bekend staan als de Bovenwindse Eilanden en zich in een boog uitstrekken van de Maagden eilanden naar Zuid Amerika. Deze groep bevat:
·        
Anguilla
·        
St. Maarten
·        
St. Kitts en Nevis
·        
St. Barts
·        
Antigua en Barbuda
·        
Guadeloupe

Anguilla

Twaalf mijl lang, spectaculair, oorspronkelijk, met witte zandstranden en kleine baaien onttrokken aan het koraal. In het rifsysteem kunt u voortreffelijk duiken en snorkelen en de omringende wateren zijn een beschermd nationaal park.

St. Maarten

Slechts 7 mijl in omtrek maar een van de meest bekende jachtverhuur locaties in de ‘Leeward Islands’. Het Zuidelijk deel is Nederlands en het Noordelijk deel is Frans. Gezegend met vele voortreffelijke witte zandstranden en heuvels op de achtergrond kunt u er belastingvrij winkelen. Er bevinden zich casino’s en vele hotels. Charter jachten worden hartelijk verwelkomd.

St. Kitts en Nevis

Vaak de geheime Cariben genoemd. Zij zijn de boeiendste en pittoreske in het Caribische gebied en worden gescheiden door een twee mijl breed kalm, helder turquoise water.

St. Barts

Oorspronkelijk Zweeds is nu volledig Frans. Het biedt een fantastische, rustige omgeving, heerlijk eten en wijnen en een idyllische zon en zee. Er zijn kleine groene bergen, weides met lage stenen muren, oorspronkelijke stranden, baaien met zand en mooie kleine dorpen. Gustavia, de hoofdstad, is een liefelijk stadje van een ansichtkaart. De haven is een van de veiligste van het Caribische gebied.

Antigua

Het grootste ‘Leeward Island’ is beroemd om zijn associatie met Horatio en Lord Nelson. Het is een belangrijke jachtbasis met constante passaatwinden, vele havens om te ontdekken en 365 stranden. Het ontspannen vlakbij gelegen Barbuda blijft onontwikkeld. De bewoners bestaan voornamelijk uit de fregatvogels.

Guadeloupe

Een van de cosmopolitaanse Franse eilanden in het Caribische gebied, met zijn eigen andere cultuur en gebruiken. De mogelijkheid om al deze verschillende ervaringen in een tocht te combineren maken de ‘Leeward Islands’ zeer speciaal.

Martinique

Christoffel Columbus landde als eerste op Martinique in 1502. Hij trof het eiland aan dat bewoond werd door de Caribische indianen die eens het land met de Arawaks deelden voordat zij hen verdreven. De Caribische indianen noemde het eiland ‘Madirina’, het bloemeneiland.
De Britten bezetten het eiland tweemaal voor de Fransen. Martinique maakt deel uit van de Bovenwindse Eilanden, naar het Westen is de Caribische Zee en naar het Oosten de Atlantische Oceaan. Zijn buureilanden zijn St. Lucia in het Zuiden en Dominica in het Noorden.
Het klimaat is bijzonder zacht en de temperatuur zakt zelden beneden 25 graden. De wind komt uit het Noordoosten en brengt frisse en koele lucht. Het doet zijn naam van bloemeneiland eer aan door de overvloedige natuurlijke fauna, waaronder kokosnoten, reuze bamboe, rijke palmen, bengali rozen en vele andere bloemen.
Het Franse Antillen eiland Martinique is net zoals Guadeloupe een erkend overzees departement van Frankrijk. Zij doen anders aan, echt Frans in termen van cultuur en tradities. Martinique is het grootste eiland van de Bovenwindse eilanden en heeft de beste luchttransport verbindingen. Het is tevens het centrum van de jachtverhuur.

Hoewel Martinique zelf een mooi en interessant eiland is kunt u hier ook starten met een tocht naar de meer Zuidelijk gelegen eilanden. Plaatsen met magische namen zoals;
·        
St. Vincent
·        
St. Lucia
·        
Bequia
·        
Mustique 

Net zoals op de ‘Leeward Islands’ heeft u te maken met de vermoeiende bezigheid van het in-, en uitklaren bij de douane. Maar u krijgt hier een culturele verscheidenheid en prachtige schoonheid van dit gebied voor terug.

© 2024 ZonnigeZeilVakanties - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline