Dodekanese
Land
Gebied
Uitdagend zeilgebied
Gemiddeld 4 a 5 bft
Super leuke havenplaatsjes
Goede keuze aan zeiljachten

Zeilen in Griekenland, vanaf Kos

Kos ligt aan de monding van de Turkse Golf van Kerme, die diep in de kust van Klein-Azië snijdt. Het werd gescheiden van het schiereiland Bodrum door de instorting van een Rift Vallei in het Plioceen periode. Dit verklaart de reeks van kalksteenheuvels, oplopend tot 846 m op de berg Dikaios, die langs bijna de hele lengte van het eiland loopt. Het is het grootste eiland van de Dodekanesos op Rhodos na. In tegenstelling tot de meeste andere eilanden in de Egeïsche Zee groeit de bevolking van Kos. Veel charter bedrijven hebben een basis op Kos met een grote charter vloot en daardoor is er veel keus. Tevens zijn er goede charter vluchten beschikbaar. Hoewel het niet helemaal in het midden van de Dodekanese ligt biedt het de keuze om naar het Noorden richting Samos te varen, of richting het zuiden naar Rhodos. Symi (onderweg naar Rhodos) blijft een van de meest charmante bestemmingen die u ooit zal bezoeken.

[27.11/36.68/6.00]

Huur uw zeiljacht vanaf Rhodos

Rhodos, het grootste eiland van de Dodekanese en het vierde grootste Griekse eiland (na Kreta, Euboea en Lesbos), is een favoriete haven bij een bezoek aan het zuidoosten van Griekenland en een zeer goed uitgangspunt - net als Kos - voor een zeilvakantie in de Dodekanese. Het eiland heeft ongeveer de vorm van een ellips of diamant en een bergachtige gedeelte loopt van noord naar zuid met de hoogste piek Mt Ataviros (1205 m), gelegen in het midden van de westkust.

In tegenstelling tot veel van de andere eilanden in deze regio is Rhodos uiterst vruchtbaar, niet alleen in de valleien, maar ook op de hogere hellingen. Pijnboombossen, sinaasappel-, olijf-, citroen-, vijgen-en perenbomen groeien goed in deze condities. Ook de dorpen zijn weelderig en kleurrijk met hibiscus, jasmijn en bougainvillea en dit verklaart de vele vlinders. En daarom wordt Rhodos ook vaak het vlindereiland genoemd.

Rhodos is een basis waar we charter jachten aanbieden. Hier naar toe zijn meer vluchten dan ergens anders in de Dodekanese, en dat kan een bepalende factor zijn. De stad met zijn oude gedeelte heeft veel charme en is daarom bij veel toeristen in trek. Er arriveren elke dag enkele cruise schepen. Ook gaan er regelmatig ferry’s naar Marmaris en vliegen naar Rhodos kan een optie zijn om in Turkije te komen.

Dit is een gebied wat we veelvuldig hebben bezocht en goed kennen. 

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Mike en Marie-Jaene
© 2020 ZonnigeZeilVakanties - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline