Kornaten
Land
Gebied

Zadar, Sukosan, Split, Biograd en Dubrovnik

Onze belangrijkste basissen voor het huren van een zeiljacht

Kroatie een waar paradijs voor zeilers.

Zadar is een middeleeuwse stad van grootse schoonheid en de jachthavens maken hier deel van uit. Zadar geeft even gemakkelijk toegang tot het nationale park van de Kornati eilanden als Sukosan. Het aanbod van beschikbare jachten is iets minder maar nog steeds uitgebreid.

Sukosan zelf heeft weinig speciaals te vermelden buiten de enorme marina die de grootste charter jachtvloot op één enkele locatie in Europa huisvest. Een goed aanbod is het grootste pluspunt. Het dorp ligt op enkele kilometers van de jachthaven. Er zijn ook enkele leuke restaurants op de route. 

Biograd is veel leuker dan Sukosan en heeft onze voorkeur als basis in de regio. Hoewel niet specifiek onderdeel van het Zadar gebied levert een zoekopdracht in de Zadar regio ook enkele andere basissen op die eenvoudig bereikt kunnen worden zowel via de luchthaven Zadar als van Split. Dit zijn: Sibenik, Primosten en Murtereiland.


Zeilen in Kroatië vanuit de Kornaten, meer dan 100 eilanden in het Nationaal Park.

Alle drie geven uitstekende toegang tot het nationale park Kornati en bieden een uitstekend aanbod aan jachten aan. U kunt het beste via Split of Zadar vliegen. Het is een aantrekkelijk gebied om te genieten van prachtige natuur en biedt goede zeilmogelijkheden. Kom zeilen in Dalmatië, Kroatië en beleef een heerlijke vakantie.

Zeilen in het Nationaal park Kornati

Het Nationaal Park Kornati, dat deels ook tot de regio Zadar behoort, verbindt in de regio Šibenik de wilde schoonheid van steen met het blauw van de ongelooflijk heldere zee, de stilte als nergens anders en de charme van beschutten inhammen die elke zeeliefhebber ademloos laten. Er zijn een totaal van 365 eilanden in de Zadar archipel, met 150 kleinere en grotere eilanden en rotsen die gezamenlijk het Kornati Nationaal Park vormen. Een waar nautisch paradijs vol baaien, inhammen en verborgen stranden.

De naam stamt af van Kornat, het grootste van deze eilandengroep, en een legende zegt: "op de laatste scheppingsdag wilde God zijn werk bekronen, en heeft uit tranen, sterren en adem de Kornati geschapen". Zo schreef George Bernard Shaw in verrukking, zich verwonderend over de schoonheid van deze dichtste eilandengroep in de Europese deel van het Middellandse Zeegebied.

Het is een gebied wat u niet moet missen in een nautisch toeristisch bezoek aan de Adriatische Zee. En ook de hedendaagse Robinson Crusoe die op zoek is naar zichzelf krijgt een kans om te genieten van een ongerepte kustlijn en een kristal heldere zee.

Het beboste deel van de Kornati eilanden vormt het Telascica Natuur Park, een van de veiligste natuurlijke havens voor schippers van Adriatische Zee. Het biedt ook een ander natuurlijk verschijnsel, het Mir Salt Lake, waar het water warmer is dan van de omringende zee!

In sterk contrast tot de blauwe zee en kale rotsen van de Kornati eilanden staat het ongetemde koninkrijk van het Nationaal Park Krka. Op zijn groene weg vloeit de rivier over zeven watervallen, waaronder de laatste, Skradinski, met ongeveer 55 kubieke meter stromend water per seconde.

In alle eilanden van de Šibenik-archipel verspreid over de open zee, schuilen bepaalde interessante punten; bijvoorbeeld Zlarin is bekend om de beste Adriatische koraalvissers. Terwijl Krapanj het kleinste van de eilanden in de regio Šibenik, bekend staat om sponsvisserij. Kortom het is een prachtig gebied dus kom zeilen in Dalmatië, Kroatië.

 

[15.30/44.05/11.00]

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Sipke Vos
© 2020 ZonnigeZeilVakanties - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline