Sicilië
Land
Gebied
Ook goede bestemming voor vroeg en late seizoen
Bezoek de vulkaan eilanden
Havens zijn meer basic
wij hebben diverse routes beschikbaar

Zeilen van het vroege voorjaar tot het late najaar

Door de ligging van Sicilie is het zeilseizoen langer dan in bijvoorbeeld Kroatie. Het is al eerder in het seizoen mooi weer en het blijft er langer warm. Daardoor warmt de zee ook lekker op in de zomer.

Sicilie is nu eenvoudig te bereiken met diversen budget vliegmaatschappijen die vluchten naar Palermo en Catania aanbieden.

artikel over zeilen in Sicilie

Klik op de foto om een leuk artikel uit Il Giornale te lezen over Sicilië.


Zeilen in Sicilië, zeilen bij de Aeolie Eilanden

De Aeolische archipel wordt gevormd door zeven eilanden van vulkanische oorsprong, voornamelijk rotsachtig, het meest imposante van hen is Stromboli met bijna 1000 meter hoogte. In oorsprong waren er negen vulkanen die in de Griekse mythologie verblijfplaats waren van de levende goden: Volcano en Eolo. Hun naam is ontleend aan de mythische figuur Aeolus. Volgens Homerus hield Aeolus de wind gebotteld in een grot. Toen Odysseus langs kwam op zijn lange reis naar huis, kreeg hij een gunstige wind, maar deze was per ongeluk vrijgelaten uit zijn zak en zo werd hij uit koers geblazen. Alle winden uit de hele wereld lijken hier samen te komen, maar in de zomer is het net zo waarschijnlijk rustig en warm als wild en stormachtig. 

 

Lipari: 

is het belangrijkste eiland

Vulcano:

de "jongste" uitgestorven vulkaan bewoond door 400 eilandbewoners, is bezaaid met fantastische lava formaties, zowel boven als onder water. 

Stromboli:

het tragische eiland beroemd in Roberto Rossellini s film van dezelfde naam (met Ingrid Bergman), heeft twee kleine steden aan weerszijden van een mild actieve vulkaan. Dit eiland is de "baby", en heeft dus de zwartste stranden. 

Salina:

is het tuin eiland. 

De Egadische eilanden

Marettimo, Favignana en Levanzo zijn het centrum van de Egadische eilanden, terwijl Formica, Porcelli, Maraone en Asinelli alleen grote rotsen zijn. 


Favignana:

is het grootste eiland en een natuurreservaat. 

Marettimo:

is het tweede eiland van de archipel en ligt het verst van Sicilië. 

Levanzo:

is het kleinste van de 3 eilanden, slechts 10 km in oppervlak.

 

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Booking Room
Een gulet vakantie maken met meer dan 12 personen

Vlak voor de kust van Turkije liggen de Griekse Dodekanese eilanden die het absoluut waard zijn om te bezoeken. Dit zijn bijvoorbeeld Kos, Rhodos, Simi, Santorini, etc. De...

Lees verder
Booking Room
Voorbereiding op uw zeilvakantie
met onze Check in en out

Wat er van u wordt verwacht bij aankomst als u een jacht heeft gehuurd leest u in dit document. Ook vindt u hier een checklist waarop u uw schip moet controleren voor...

Lees verder
Booking Room
Welk vaarbewijs heb ik nodig om een zeiljacht te huren

Let op! Overal waar u zelfstandig wilt zeilen heeft u een vaarbewijs (ICC) nodig. Wilt u zeilen in Turkije, Griekenland, Kroatië, Italië of in de andere landen zeilen dan moet ten minste één...

Lees verder
© 2024 ZonnigeZeilVakanties - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline