Flottielje
Land
Gebied

Flottielje zeilen in Mallorca, Sardinië, Griekenland, Turkije en Kroatië.

Een onbezorgde vakantie!

U vaart zelfstandig op uw eigen zeiljacht maar bent met een groep en begeleiding onderweg. Waar u die dag heen gaat, wat de weersomstandigheden zullen zijn, hoe het afmeren en wegvaren in zijn werk gaat, de flottielje leider verteld het u allemaal en staat u met raad en daad bij.

Awesome Place

Gezelligheid en goede ondersteuning

Kom flottielje zeilen!

Flottielje zeilen


Voor gezinnen, vrienden en ook voor ervaren zeilers is een flottielje er prettig. Wij hebben flottieljes  in Spanje, Italie, Frankrijk, Turkije, Griekenland en Kroatie.
Inmiddels begeleiden wij persoonlijk al meer als 13 jaar onze eigen flottielje en kunnen ons daarmee Flottielje Expert noemen. Wij hebben 6 jaar de flottielje in Turkije begeleid, daarna de unieke flottielje in Sardinië en ook een aantal jaar in Mallorca.

Flottielje zeilen, is dat iets voor mij?

U kunt zeilen maar bent nog nooit in bijvoorbeeld Turkije geweest. Dan is het heel prettig als u gebruik kunt maken van de ervaring en de kennis van de flottielje begeleiding.

In de schoolvakanties gaan er altijd veel gezinnen met kinderen mee in de flottieljes en dat is natuurlijk heel leuk voor hen. Zij hebben dan veel aanspraak en plezier met elkaar. Als de kinderen het naar de zin hebben, dan hebben de ouders het ook fijn.

Hoe gaat het boeken van de flottielje in zijn werk?

Wij zoeken een schip voor u uit naar aanleiding van uw wensen en daarmee sluit u aan bij de flottielje. In deze formule heeft u maximale vrijheid van zelfstandig varen plus de professionele ondersteuning.
De flottielje begeleiding bestaat uit informatie over het zeilgebied, de weersomstandigheden, technische ondersteuning, de havens, de baaien, de gewoontes en tradities en natuurlijk de beste restaurants aan de wal. Onderweg is het moederschip altijd bereikbaar via de marifoon om u met raad en daad bij te staan.

Voor de jeugd is het fijn om ’s-Avonds met elkaar te eten. Op die manier leggen ze gemakkelijk contact en hebben ze veel plezier met elkaar. Maar wilt u liever ergens anders of aan boord eten dan kan dat natuurlijk ook. Naast het zeilen zijn er ook genoeg mogelijkheden om te zwemmen, te snorkelen, het land te verkennen of om een excursie te maken.

Flottielje zeilen is zeilen in gezelschap op uw eigen jacht ...

In het voor en naseizoen, dus buiten juli en augustus zijn de flottieljegroepen niet zo groot, ongeveer 5 a 6 schepen. In juli en augustus bestaan de flottielje groepen uit 10 tot 12 schepen.

met z'n alle in een mooie anker baai
Kennis van gebied en ondersteuning
Gezelligheid en vrolijkheid
leukste flottieljes
Wanneer kun je waar varen?
Waar Hoe lang Wanneer
Italie, Sardinie 1 weekse 13 juni tot en met 11 juli, 1 augustus tot en met 29 augustus
  2 weekse Corsica Special 18 juli en 5 september
Kroatie    
Sukosan 1 weekse 6 juni tot en met 12 september
  2 weekse 6 juni tot en met 5 september
  2 weekse Special Sukosan Split 18 juli
Split Trogir  1 weekse 18 juli tot en met 12 september
Pula 1 weekse 11 juli tot en met 8 augustus
  2 weekse 11 juli tot en met 1 augustus
  1 weekse Special Venetie 8 en 15 augustus
Griekenland    
Lefkas 1 weekse 4 juli tot en met 12 september
  2 weekse 4 juli tot en met 5 september
  2 weekse Special Zakynthos 18 juli en 1 augustus
Corfu 1 weekse 11 juli tot en met 8 augustus
Athene 1 weekse 18 april tot en met 17 oktober
  2 weekse 18 juli en 1 augustus
Turkije    
Fethiye 1 weekse mei tot en met oktober
  2 weekse combi van de 1 weekse route mei tot en met oktober

Hoe gaat flottielje zeilen in zijn werk?

 's-Ochtends om 9.30 uur geeft de flottielje leiding een briefing over de route die die dag gevaren gaat worden. Ook wordt de weersverwachting toegelicht. Eventuele gevaren of mooie ankerplekken onderweg besproken. Hierna gaat iedereen zijn eigen gang. Sommigen willen snel weg, anderen willen nog eerst koffie drinken.

Soms treft de flottielje elkaar ergens onderweg maar vaak ook treffen de schepen elkaar weer op de plek van bestemming waar de flottielje begeleiding iedereen opvangt.

Het kan natuurlijk voorkomen dat er onderweg vragen zijn of dat er hulp nodig is. De flottielje begeleiding is de gehele dag stand-by op de marifoon en kan zo hulp bieden.

Bij veranderende weersomstandigheden zal het flottielje schip contact opnemen met alle schepen om te waarschuwen en bij grotere tochten zal er altijd onderweg een marifooncheck gedaan worden. De flottielje begeleiding reserveert uw plek op de volgende bestemming en meestal ook een plek in een prettig restaurantje.

Lees ook dit document, dat belangrijk is als u een flottielje wilt boeken. Ga naar informatie over de flottieljebegeleiding

Wij hebben hele leuke flottieljes in Turkije vanuit Fethiye. In Kroatië vanuit Pula, Sukosan en Split. In Griekenland in het Lefkas gebied en Athene. En in Italië vanuit Portisco op Sardinië. Stuur ons gerust een email als u meer wilt weten over flottielje zeilen in Turkije, Griekenland, Kroatie of Italië.

Heeft u een vaarbewijs nodig? Ga naar informatie over vaarbewijs en voorbereiding voor uw flottielje zeilvakantie.


Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

John & Natascha
© 2020 ZonnigeZeilVakanties - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline