Pula
Land
Gebied

Flottielje zeilen Kroatie vanuit Pula

Als Kroatië het hart van Europa is, kan voor het hartvormige Istrie worden gezegd dat zij de poorten van de Middellandse Zee tot Europa opent.
Het schiereiland Istrië, gelegen in het westelijke deel van Kroatië, is altijd al een heel bijzonder gebied geweest. Het is zonder twijfel de belangrijkste toeristische regio van Kroatië. Zijn heel unieke kwaliteiten zijn het gevolg van de ligging waar de Middellandse Zee diep snijdt in het Europese vasteland.


Gemakkelijk met auto bereikbaar
Vele eilanden
Veel kids in de zomervakantie
Gezelligheid

Flottielje zeilen Kroatie, vanuit Pula

8 dagen: iedere zaterdag van 9 juli t/m 13 augustus

 

Eilanden, kuststrook en Bergen

Het schiereiland Istrië en de Kvarner bocht vormen het einde van een diepe inham van de Middellandse Zee. Het kustgebied, de eilanden en de bergen zijn drie verschillende natuurlijke regio's in een relatief klein gebied, die Kvarner en Istrië uniek en veelzijdig maken. De kleine havens zijn vaak mooi gelegen en hebben in het algemeen prima voorzieningen.

Grote en kleine eilanden

De Kvarner golf of baai ligt te zuidoosten van Istrië. Hier liggen de grotere eilanden Cres, Krk, Pag, Rab en Losinj. Aan de westkust van Istrië liggen bij Pula en verspreid tussen Rovinj en Porec veel kleine onbewoonde eilandjes. De kleine toeristische steden zijn zeker de moeite waard.

Zeil tussen de eilanden in de Kvarner-bocht, bezoek oude steden en kleine dorpen en is goed bereikbaar met de auto! In dit gegied liggen de groene eilanden Krk, Cres, Losinj en Rab. De geur van bomen en kruiden komt je al op zee tegemoet. In de oude stadjes op Cres, Rab en Losinj zie je de Italiaanse invloeden in de Venetiaanse bouwstijl terug. De kleine havens zijn vaak mooi gelegen en hebben prima voorzieningen en gelegenheden om uit te gaan.

 


De Arena van Pula

In het centrum van dit gebied ligt Pula. De stad dankt zijn bekendheid onder andere aan het amfitheater of de Arena die in de 1e eeuw is gebouwd. Met zijn elliptische vorm, 132 x 105 meter groot en 32 meter hoog, is de Arena het grootste antieke bouwwerk in Istrië en behoort tot één van de zes grootste Romeinse amfitheaters van de wereld. De Arena was bestemd voor gladiatorengevechten en kon ongeveer 20.000 toeschouwers huisvesten. Tegenwoordig is dit op warme zomeravonden een perfecte plaats voor popconcerten, opera´s, balletvoorstellingen en filmfestivals.

De Kvarner Golf

De verscheidenheid en rijkdom van de planten- en dierenwereld in Kvarner zijn beroemd en erkend. Op het eiland Krk zijn rond 1.500 plantensoorten geregistreerd. De flora van de eilanden Cres en Lošinj is bijna net zo rijk. Van ver ruik je de pijnboombossen met speciale geuren van de dennenappels, geuren van salie, rosmarijn, basilicum, laurier bladeren en mirte. In de kleine havens op de eilanden vind je delicatessen gemaakt van kastanjes, vijgen, olijven, bosvruchten en vele bijzondere soorten eetbare paddestoelen.

Een bijzondere dierenwereld

Op het eiland Cres leeft de beschermde vale gier: één van de vier Europese giersoorten. De bruine beer is te vinden in de bossen van Gorski Kotar, de mediterrane rob is een zee-bezienswaardigheid en Kvarner scampi is een beroemde gastronomische lekkernij van de regio. In het kader van een dolfijn-beschermprogramma is het mogelijk dolfijnen die leven rond de eilanden Cres en Lošinj te “adopteren”.

Er worden 2 verschillende routes gevaren vanuit Pula,

ga naar de vaarroutes voor het programma 

 

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

© 2024 ZonnigeZeilVakanties - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline