Zakynthos
Land
Gebied

Flottielje Griekenland, naar Zakynthos de schildpadden zeiltocht.

Dagafstanden gemiddeld 22 mijl, unieke 2-weekse zeiltrip.


Je zeilt in het gebied van Lefkas tot en met zuid Zakynthos. Afmeren op eigen anker heb je al vaker gedaan en ook zeilen op open zee is geen probleem.

Flottieljezeilen in Griekenland

biedt een stuk vrijheid, gezelligheid en een helpende hand bij het aanleggen en wegvaren.

De lead boot van het flottielje vertrekt als laatste en is als eerste weer in het volgende Griekse plaatsje of baaitje om je te assisteren bij het aan- en afmeren. De flottielje leiding heeft geen meezeilers aan boord dus je kan altijd op hun vertrouwen!

Eenmaal aangelegd, is er plaats om ervaringen uit te wisselen wellicht onder het genot van een “ankerbiertje” . En natuurlijk kun je ’s avonds aansluiten bij de gezamenlijke maaltijd in een Griekse taveerne. Maar niets hoeft, het is jullie vakantie!

Zakinthos Flottielje zeilen alleen op 23 juli


In Flottielje met alle vrijheid

Vaar je in flottielje dan wordt samen met de flottieljeleiding en de andere gasten de route voor de dag besproken. Daarna heb je alle vrijheid. Een aantal dagen wordt er wat langer gezeild omdat de afstand dan ongeveer 35 mijl is. De nadruk ligt dan meer op het varen en minder op een baai te pakken en een duik te nemen. 

In de middag of de vroege avond kom je na een heerlijke dag zeilen, zonnen en genieten, aan in het volgende dorpje. Je kunt dan zelf bepalen waar je gaat eten! 

 

Het zeilgebied van de flottielje

De Ionische Eilanden liggen aan de westkust van Griekenland. De zee ontleent haar naam aan de mythologische Io die verleid wordt door de oppergod Zeus. Io haalt hiermee de woede op haar hals van de wettige echtgenote van Zeus, Hera. Als Hera een horzel achter Io aanstuurt, vlucht Io naar de wateren ten westen van Hellas. Omdat Io hier veel zwemt, wordt de zee naar haar vernoemd. 

Het gebied omvat 7 grotere en een aantal kleinere, vaak onbewoonde eilanden. Er is keuze genoeg om aan te meren. Er zijn dorpjes die rust bieden, er zijn ook plekken die wat meer vertier bieden. 

In het gebied waar gevaren wordt, zijn er volop mogelijkheden om te zwemmen, te snorkelen, te luieren en te zonnen. Lefkas Marina, een van onze twee thuishavens, ligt in het hart van de Ionische Zee. 

De flottielje route kan zijn afhankelijk van weersomstandigheden of drukte in haven: 

 

week 1

week2

Dag 1: Lefkas marina Dag 1: Keri baai Zakynthos (23 mijl)
Dag 2: Vathi / Meganisi (11 mijl) Dag 2: Agios Nikolas / Zakynthos (28 / 32 mijl)
Dag 3: Groot Vathi / Ithaka (21 zeemijl) Dag 3: Sami / Kefalonia (31 mijl)
Dag 4: Poros / Kefalonia (21 mijl) Dag 4: Sami rustdag
Dag 5: Zakynthos stad (23 mijl) Dag 5: Fiskardo / Kefalonia (11 mijl)
Dag 6: Katakolon / vaste land (23 mijl) Dag 6: Atheni baai / Meganisi (20 mijl)
Dag 7: Katakolon rustdag Olympia Dag 7: Lefkas marina (14 mijl)

 

 

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Booking Room
Een gulet vakantie maken met meer dan 12 personen

Vlak voor de kust van Turkije liggen de Griekse Dodekanese eilanden die het absoluut waard zijn om te bezoeken. Dit zijn bijvoorbeeld Kos, Rhodos, Simi, Santorini, etc. De...

Lees verder
Booking Room
Voorbereiding op uw zeilvakantie
met onze Check in en out

Wat er van u wordt verwacht bij aankomst als u een jacht heeft gehuurd leest u in dit document. Ook vindt u hier een checklist waarop u uw schip moet controleren voor...

Lees verder
Booking Room
Welk vaarbewijs heb ik nodig om een zeiljacht te huren

Let op! Overal waar u zelfstandig wilt zeilen heeft u een vaarbewijs (ICC) nodig. Wilt u zeilen in Turkije, Griekenland, Kroatië, Italië of in de andere landen zeilen dan moet ten minste één...

Lees verder
© 2024 ZonnigeZeilVakanties - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline