Martinique
Land
Gebied
Super winter zeilbestemming
Constante passaatwind
Zeer vriendelijke bevolking
Mooie natuur

Een Franse ambiance in de West Indies

Een van de grootste eilanden in de Kleine Antillen (1.702 Km2) is Martinique, 80 km (50 mijl) lang en 35 km (22 mijl) breed. Het bergachtige eiland heeft 2 belangrijke toppen: vulkanisch Mont Pelee in het Noorden en Les Piton du Carbet in het centrale deel. Bougainville, bamboe en wilde orchideeën bedekken de beboste terreinen. Bossen met vele variëteiten van bloeiende bomen begroeien de heuvels. Fort-de-France is de hoofdstad en belangrijkste stad. Het eiland heeft eindeloze stranden, witte zandstranden in het Zuiden en zwarte zandstranden in het Noorden. Verlaten baaien om te zwemmen en snorkelen, riffen, traditionele vissersdorpen, hete bronnen, weelderige regenwouden, ruige bergen en exotische bloemen en fruit zijn enkele oogstrelende kenmerken.  

Zeilen in Martinique:

Martinique is een heerlijk eiland met een uitgesproken Franse smaak, met veel mooie dorpjes aan zee, ongerepte stranden en goede snorkelmogelijkheden.

Franse Stijl

Martinique bezit de stijl van Frankrijk. Het zou Parijs kunnen zijn maar dan met een tropisch klimaat. De winkels verkopen de laatste nieuwtjes van Frankrijk, kunst galerijen theaters en musea tonen de Franse kultuur terwijl andere delen het klassieke Caraibisch beeld tonen. 

Arawak en Caribische indianen noemden het eiland Madinina, ‘het bloemen eiland’. Columbus ontdekte Martinique op zijn tweede reis in 1493. Door de strijd van de indianen werd het niet ingenomen tot 1635. Toen maakten de Fransen het eiland tot het centrum voor de suiker productie. In 1640 werd de slavernij geïntroduceerd en afgeschaft in 1848. Martinique is een Franse provincie sinds 1946.  

Frans is de officiële taal van Martinique en Creools is veel gebruikt. Aarzel niet om Engels te spreken want de mensen begrijpen je!

Passaatwinden

Martinique geniet van tropisch weer en Oostelijke passaatwinden. Het winter seizoen is meestal droog. Het is vochtiger vanaf eind Augustus tot het eind van Oktober. Gemiddelde luchttemperatuur varieert tussen 22 en 30 graden. De watertemperatuur schommelt tussen 24 en 28 graden. Tropische dagen zijn kort, de zon komt op tussen 5 uur 30 en 6 uur en gaat weer onder tussen 18 uur en 18 uur 30.

Het eiland is relatief eenvoudig te bereiken. U kunt vanaf Schiphol met Air France vliegen, met een tussenstop in Parijs. Een betrouwbare verbinding, met Kerstmis en Pasen is het druk en kostbaar.

 
[-60.68/14.53/5.00]

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Booking Room
Een gulet vakantie maken met meer dan 12 personen

Vlak voor de kust van Turkije liggen de Griekse Dodekanese eilanden die het absoluut waard zijn om te bezoeken. Dit zijn bijvoorbeeld Kos, Rhodos, Simi, Santorini, etc. De...

Lees verder
Booking Room
Voorbereiding op uw zeilvakantie
met onze Check in en out

Wat er van u wordt verwacht bij aankomst als u een jacht heeft gehuurd leest u in dit document. Ook vindt u hier een checklist waarop u uw schip moet controleren voor...

Lees verder
Booking Room
Welk vaarbewijs heb ik nodig om een zeiljacht te huren

Let op! Overal waar u zelfstandig wilt zeilen heeft u een vaarbewijs (ICC) nodig. Wilt u zeilen in Turkije, Griekenland, Kroatië, Italië of in de andere landen zeilen dan moet ten minste één...

Lees verder
© 2020 ZonnigeZeilVakanties - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline