Italie
Land
Gebied

Zeilroutes Italie

We hebben een aantal interessante zeilroutes voor u uitgewerkt om u te kunnen voorbereiden op uw zeilvakantie.

De route in Sardinië kunt u met ons varen in Flottielje.

Vaarroute Baai van Napels, Amalfi kust

De kust van Amalfi is een prachtige 50 km lange bergachtige kust gelegen op het schiereiland van Sorrento tussen Sorrento en Salerno, net ten zuiden van Napels, in de regio Campania. Deze kustlijn is bezaaid met kleine pittoreske dorpjes en stadjes gevaarlijk gestapeld op steile, bleke rotsachtige kliffen die in de Middellandse Zee uitmonden.

Van Procida naar Capri 16 mijl

Procida is een prachtige en historische eiland en heeft de hoogste bevolkingsdichtheid van alle Italiaanse eilanden. 
Het is de thuisbasis van de kleurrijke en schilderachtige baai van Marina di Coricella met zijn vissersboten en Mediterrane huizen. Dit maakt het een van de meest gefotografeerde en kleurrijke plekken in de wereld. Procida heeft een belangrijke maritieme traditie, de lokale keuken is uitstekend en via een aantal wegen kunnen bezoekers zelfs de meest geïsoleerde plaatsen bezoeken.

Het prachtige eiland Capri is omgeven door een diepe zee als gevolg van de breuk die het gescheiden heeft van het schiereiland van Sorrento (waarschijnlijk 10.000 jaar geleden). Capri is wereldberoemd en geliefd om zijn kosmopolitische en exclusieve sfeer. 
Er zijn uitstekende restaurants en een grote selectie van luxe winkels. Het is een goede stop tijdens een reis naar of het terugkeren vanuit de Siciliaanse eilanden. 
De belangrijkste haven is aan de noordkant van het eiland maar het is zeer moeilijk om een plek te vinden vooral in de weekends tussen juni en september. Tevens is het erg duur. Er is een goede ankerplek aan de zuidkant van Capri bij Marina Piccola. Het is een mooie baai, goede restaurants en een fantastisch uitzicht op de reusachtige rotsformatie "Faraglioni"

Van Capri naar Amalfi 20 mijl

Amalfi is de grootste stad op dit gedeelte van de kust en is een klein en pittoresk badplaats, beroemd om zijn rijke maritieme geschiedenis. Het heeft een aantal spectaculaire landschappen en geweldige weersomstandigheden. 
Indien het rustig weer is kunt u voor Amalfi voor anker liggen en anders kunt u naar de marina. 

Van Amalfi naar Agropoli 25 mijl

De stad is indrukwekkend gelegen op een rotsige richel aan het begin van de Cilento kust. De naam "Agropoli", "stad in de hoogte", is afkomstig uit de Bycantines die daar een bolwerk hebben opgericht. 
De locatie op de relatief steile dalende heuveltop bood uitstekende beschutting tegen aanvallen. 
Van de haven loopt een wandelpad langs de kustweg naar de baai "Baia di Trentova". Hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht op Capri, Ischia en de Amalfi kust. 
De haven van Agropoli biedt goede faciliteiten.

Van Agropoli naar Palinuro 25 mijl

Besteed bijzondere aandacht bij het passeren van Punta Licosa en blijven altijd minimaal 3 mijl uit de kust vanwege de ondieptes en vele rotsen! 

De kaap van Palinuro is een van de landschappelijke hoogtepunten langs de kust van Cilento. Voor Italianen is Palinuro de meest bekende badplaats van de Cilento kust, vooral te wijten aan de meer dan 30 zeegrotten. 

Messen gemaakt van vuursteen uit het stenen tijdperk, fossielen van dieren voor de ijstijd werden gevonden in een aantal van hen en dat is een indicatie voor de vroege bewoning aan de kust van Cilento. 

5 van de grotten kan alleen per boot worden bezocht, de rest is enkel toegankelijk voor duikers. Vooral Grotta Azurra kan vergelijking met de beroemde blauwe grot van Capri dragen. 

De haven van Palinuro ligt aan de Noordzijde van de kaap.

Agropoli
Van Palinuro via Camerota naar Sapri 20 mijl

Na Palinuro raden wij aan naar het zuiden te gaan via Marina di Camerota. In de haven is brandstof en water en andere voorzieningen beschikbaar. 

Marina di Camerota is een pittoresk vissersdorp en badplaats in het hart van de regio Cilento, tussen Capo Palinuro en Sapri. Het ligt in een bocht langs een kustlijn vol begroeid met olijfbomen, tussen twee kleine kapen die elk gedomineerd worden door een toren. 

Na Camerota begint de baai van Infreschi die prachtig is met fantastisch zwem mogelijkheden en uitstekende restaurants. 

U kunt ankeren in de baai van Sapri of in de kleine jachthaven een plek zoeken.

kaap Palinuro

Van Sapri naar Pisciotta 25 mijl

Na Sapri gaan we weer terug naar het Noorden. We zeilen langs de kust naar Pisciotta. 

Het middeleeuwse dorp Pisciotta is schilderachtig gelegen op een heuvel boven de Middellandse Zee. In de smalle steegjes en trappen met hun paleizen en huizen uit de 16e eeuw ervaart u de unieke flair van echte Italiaanse dorpsleven. 

Om het strand van Marina di Pisciotta bereiken kunt u een voetpad (1 km) of de weg (3 km) gebruiken. Het prachtige strand heeft ofwel meer zanderige of meer kiezelstranden secties afhankelijk van de zeestroming. 

Tegen de avond is de sfeer gewoon charmant: Aan de ene kant van het strand ligt het pittoreske dorpje en aan de andere kant ligt het heuvellandschap van de Cilento met zijn zachte groene reuzen glooiend naar de zee. 

Pisciotta
Van Pisciotta naar Castellebata 27 mijl

Het vissersdorp San Marco di Castellabate San Marco kijkt terug op een lange maritieme traditie. Zo is er vandaag nog steeds sprake van een actieve vissersvloot en worden traditionele houten schepen gebouwd. 

Ten zuiden van San Marco biedt het schiereiland Monte Licosa prachtige wandeltochten. 

Voor de kust van Cape Licosa ligt een van de twee maritieme wildparken van de Cilento. 

U kunt afmeren in de kleine jachthaven.

Castellabate


Van Castellebata naar Positano oversteek 30 mijl

Positano aan het begin van de kust van Amalfi is een prachtige stad opgebouwd langs de steile heuvel. De stad is erg mooi met zijn typische mediterrane architectuur en mooie uitzichten. De smalle straatjes en de trappen die Positano karakteriseren bieden een breed scala van kleine winkels, typische workshops, ateliers en cafes. 

Het is een geweldige plek om te winkelen of gewoon te wandelen en rond te lopen. Postano is bekend om de productie van kleding, citroen likeuren en snoep, handgemaakte schoenen, en vele andere specialiteiten. Het heeft een eeuwenoude geschiedenis als onderdeel van de middeleeuwse Republiek Amalfi, maar er zijn zeer weinig vondsten uit die periode. Het grootste deel van de monumenten dateren uit de 18e eeuw. De kerk van Santa Maria Assunta, in de buurt van het strand, heeft een prachtige koepel en een aantal artefacten. 

Van Positano naar Capri 15 mijl

Vandaag een rustige zeildag langs de kust opnieuw naar het prachtige Capri. Er is een goede ankerplek aan de zuidkant van Capri bij Marina Piccola. Dit is een mooie baai, goede restaurants en een fantastisch uitzicht op de reusachtige rotsformatie "Faraglioni". 

Positano


Van Capri naar Ischia 20 mijl

Ischia is een groot eiland met rijke vegetatie met een steeds veranderend landschap. Het ligt op slechts 3 mijl van Procida. 

Het is een uitgedoofde vulkaan. Er zijn veel mooie stranden en baaien rond Ischia en haar voornaamste attractie zijn de thermale bronnen. 

De kleine haven van Sant'Angelo is veruit de meest pittoreske en die raden we aan. Het is echter moeilijk om een plaats te vinden en het is veel beter om te bezoeken tijdens de week in plaats van in het weekend. Het is mogelijk buiten Sant'Angelo te ankeren aan de oostzijde voor Spiaggia dei Maronti en aan de westkant van de baai van Sorgeto. Daar stroomt het thermale water in de zee. 

Sant Angelo

Van Ischia naar Procida 17 mijl

Er is een bijzonder mooi strand aan de noordkant van de baai van Cala di San Montano. Bij Lacco Ameno is er een veilige ankerplaats. 

Op Ischia Ponte is er het interessante Castello d'Ischia, het is een Aragonese kasteel gebouwd in 1438 met een oorsprong die teruggaat tot 475 BC. Het is zeker een bezoekje waard om een indruk te krijgen van de historie van het eiland en ook voor zijn werkelijk prachtig uitzicht op het eiland. 

Er is een goede ankerplek aan de noord- en zuidzijde van het kasteel en van hieruit kunt u met de rubberboot naar Ischia Porto. 

Hierna varen we weer terug naar de basis in Procida.

© 2024 ZonnigeZeilVakanties - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline