Italië
Land
Gebied

Flottielje zeilen Italië, vanuit Portisco, Sardinië

 

Zomer 2023 vaart de flottielje weer van juni tot en met september.
Het is alweer 13 jaar geleden dat we deze flottielje zijn gestart en nog steeds is het een enorm succes!

Super mooie natuur
veel kids in het hoogseizoen
Goed eten en lekkere Italiaanse wijnen
flottielje leiders met een Smile

We bieden u een unieke flottielje bestemming aan

Flottielje zeilen in Sardinië met Nederlandse begeleiding!
Geniet van de prachtige omgeving, mooie baaien, heerlijk zeilen met goede wind en de voortreffelijke Italiaanse keuken.

Flottielje zeilen in Sardinië

Er is geen betere manier om het echte Sardinië te ontdekken: de mooiste stranden en baaien van de Costa Smeralda liggen op u te wachten om ontdekt te worden. 
De flottielje leiding laat u genieten van een prachtige cruise in de Middellandse Zee van de Costa Smeralda naar Zuid-Corsica. Dit is de perfecte bestemming voor uw volgende zeilvakantie, kom zeilen in Sardinië. 
Wilt u weten wat de gemiddelde windcondities zijn in Sardinie. Wij hebben het een aantal jaar zelf bijgehouden toen we daar waren.

windstatistieken Sardinie


Flottielje zeilen in Sardinië, onze flottielje basis in Sardinië, Portisco

Portisco ligt in het noorden en is een uitstekende uitvalsbasis voor een zeilcruise in dit ongerepte gebied. De basis is zeer goed te bereiken via vliegveld Olbia. Met de taxi bent u in een kwartier bij uw schip. Info over ferrydiensten, goedkope vluchten vindt u bij Links.

Portisco is gelegen in aan de prachtige "Costa Smeralda", tussen Porto Cervo en Porto Rotondo op slechts 15 minuten afstand van Olbia Airport. Marina di Portisco is een natuurlijke groene baai en is ideaal voor het zeil toerisme en biedt een verscheidenheid van diensten in een warme en gastvrije omgeving.

De Zonnige zeilvakantie Flottielje 

Wij kunnen beschikken over een groot aantal zeiljachten in Sardinië. De lengte van de jachten ligt tussen de 30 en 50 voet met 2 tot 5 cabines, van verschillende ontwerpen en modellen. We zijn er zeker van het schip te vinden wat u zoekt. Let wel op de periode, de Italianen gaan graag allemaal tegelijk met vakantie en dat is altijd in augustus. Wilt u ook in augustus gaan zeilen, boek dan zo vroeg mogelijk. Klik hier als u wilt weten welke schepen we kunnen aanbieden vanuit Portisco.

Onze flottielje is geschikt voor iedereen die van zon, zeilen en de zee houdt. Echter dit zeilgebied vereist wel enige zeilervaring en kennis van navigatie. Het gebied is niet geschikt voor de beginnende zeiler. 


Flottielje zeilen in Sardinië is niet te vergelijken met andere flottielje gebieden. Omdat er zoveel mooie baaien zijn overnachten we 4x op eigen anker. 2x in de week zult u zelf moeten koken, de andere keren eten we in een restaurant voor degene die dit leuk vinden. Wij ervaren dat onze klanten het heel bijzonder vinden om te overnachten in een natuurlijke baai en aan boord te eten! En voor degene die het leuk vinden spreken we op het strand af om onder het genot van een drankje de zeilavonturen te bespreken en naar de prachtige zonsondergang te kijken. Halverwege de week liggen we in een stadje waar weer inkopen gedaan kan worden, souvenirs gekocht kunnen worden, etc. Daarnaast liggen we ook vaak in de buurt van een dorpje waar een lokale markt te bezoeken is.

Jaargetijden Sardinie:

In maart begint de lente alweer die in mei overgaat in een vroege zomer en in juni kan men genieten van zomerse temperaturen overdag en koele avonden. Juli en augustus zijn de meest warme maanden. Ook in de maanden september en oktober kan men nog volop genieten van de laatste zomerse temperaturen.


Klimaat:

Het klimaat is subtropisch en maritiem. Sardinië heeft lange, droge zomers en milde, vochtige winters met mogelijkheid op sneeuw in de hogere gebieden in het binnenland. De gemiddelde temperaturen liggen tussen 14° C en 20° C, waardoor de temperaturen in de zomer in het bijzonder in het kustgebieden ongeveer rond de 30° C liggen. In de hoger gelegen delen en in het binnenland van het eiland kunnen de zomer temperaturen zelfs de 40° C bereiken. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur rond 8° C. In de berggebieden kan de temperatuur tot onder de nul dalen. In de lente en de herfst liggen de temperaturen tussen 13° C en 16° C.

 

Maand

Gem. lucht temp.

Max temp.

Gem. zeewater temp.

Mei

16,5 ºC

35,0 ºC

16,0 ºC

Juni

20,0 ºC

34,0 ºC

19,8 ºC

Juli

22,0 ºC

40,3 ºC

21,0 ºC

Augustus

24,0 ºC

40,3 ºC

23,5 ºC

September

22,0 ºC

39,0 ºC

22,0 ºC

Oktober

19,4 ºC

33,0 ºC

20,1 ºC

De Maddalena eilanden met zijn kristalhelder water, roze zand, een reeks baaien en rotsen, blauwe kliffen die opduiken uit de diepe zeebodem, en vele intense kleuren. De Maddalena eilanden zijn een must voor iedereen die de schoonheid van het zeilgebied in Noord Sardinië wil ontdekken. 


De 2 weekse Corsica Special staat op 15 juli gepland!

Boek snel want we hebben maar beperkt plek!

Wij kennen het gebied en brengen u op de mooiste plekken. U hoeft alleen maar te genieten!!

Let op, in Italië is een vaarbewijs vereist. Zonder vaarbewijs kunt u in Italië geen zeiljacht huren. 

Route Flottielje Sardinie


Indien u 2 weken mee zeilt klik dan hieronder voor voorbeeld route 2, we zeilen dus 2 verschillende routes!


Klik hier voor voorbeeldroute 2, een andere prachtige route om heerlijk te zeilen in Sardinie!

Portisco Tavolara (Spalmatore) 12m
Tavolara Isola Caprera 21m
Isola di Caprera Bonifacio 18m
Bonifacio Isola Budelli 11m
Isola Budelli Isola Spargi (Cala Corsara), Razzoli e Santa Marina 3m
Isola Spargi La Maddalena (Cala Gavetta) 3m
La Maddalena Pevero  9m
Pevero Portisco 5m

 

 

Tavolara (Spalmatore)

Een heerlijke dag zeilen door Capo Figari, de Golf van Olbia en tussen Tavolara en Molara. U kunt voor anker in de baai van Spalmatore (een prachtig decor om te genieten voor anker), recht tegenover een prachtig strand. Tijd om te zwemmen en genieten van een fantastisch uitzicht. In de avond kunt u eten in het restaurant "Re di Tavolara." 

Capera

Het eiland Caprera is onderdeel van de Maddalena Archipel, en is verbonden met het eiland La Maddalena door een brug. Het is een natuurreservaat. U kunt klimmen tot de top van de Monte Teialone en Poggio Stefano en genieten van een prachtig uitzicht over de Archipel. Rondom rose granieten rotsen die een prachtig landschap kleuren. Cala Coticcio ligt aan de oostelijke kant van het eiland.Klein en smal als een fjord. In het zuidoosten ligt Cala Brigantina, een smalle baai die wordt beschermd door rotsen. In het zuiden zijn Punta Rossa, de stranden van Cala Portese, Porto Palma en l'isoletta del Porco een bezoek waard. Ook kunt u Cala Garibaldi bezoeken, waar de beroemde held aan land ging om zijn huis te bereiken. In het noorden bevinden zich prachtige van het land ontoegankelijke stranden zoals Cala Napoletana, Cala Serena en Cala Caprese.

U kunt een bezoek brengen aan het huis van Garibaldi dat momenteel een museum is.

Bonifacio

Bonifacio is de mooiste entrée van Corsica! Een wit schip klaar om het land te verlaten en naar zee te varen. De charme van de smalle straten die naar de Citadel leiden.

De toegang tot de haven is fascinerend, van ver lijkt het een scheur in de witte kalkrotsen en binnen de fjord is er een meander waar boten stoppen als de haven vol is. Hierna arriveert u in Bonifacio!

Vergeet niet dat u nu in Frankrijk bent en u kunt genieten van "stokbrood" en "crêpes".

Tip: loop omhoog naar de Citadel en geniet, speciaal op een winderige dag.


Isola di Budelli

Budelli is onderdeel van de Maddalena Archipel en is beroemd om het legendarische "Spiaggia Rosa" ("Pink Beach"). De kleur van het koraal zand, de intense kleur van de zee en de vorm van de granietrotsen die de set eromheen tot een uniek spektakel in de wereld maken. Een natuurlijk monument dat in acht dient te worden genomen met religieuze stilte.

De "Spiaggia Rosa" van Budelli werd vereeuwigd door filmmaker Michelangelo Antonioni met een lange scene in de film "Red Desert".


Isola di Spargi

Ten zuidwesten van het eiland La Maddalena zijn er vele kleine baaien met helder water. Onder hen is Cala Corsara een van de mooiste. Vanaf daar kunt u langs de oostkust zeilen en vindt u vele kleine baaien; Cala Soraja, Cala Granara, Cala Conneri, Cala Canniccio, Cala Petranera tot Cala Grano, waar u kunt afmeren en aan land kan gaan. Via een kleine straat bereikt u snel de vestingwerken van Punta Zanotto. Een mijl ten noorden van Washington Reef is een onvergetelijke plek om te duiken.

La Maddalena 

La Maddalena is de belangrijkste stad van de eilanden. Het is een kleine stad, doorkruist door carrugi de Genovese naam van de smalle steegjes, die omhoog klimmen naar de heuvel boven Cala Gavetta. De haven heeft zich ontwikkeld door de hele stad. In de stad vindt u alle soorten winkels, restaurants en pizzeria's. Indien u hier een nacht wilt doorbrengen dan dient u te reserveren, vooral in de periode van juli en augustus. Het eiland heeft vele stranden. Spalmatore, waar u aan een mooring boei kunt verblijven. Cala Francese, een plek beschut van de wind, net achter Cala Gavetta. Een andere jachthaven is Porto Massimo, in het noordelijke deel van het eiland.  


Pevero

Het is een prachtige baai gelegen net achter de jachthaven van Porto Cervo. Het is beschut voor de Mistral dus als het waait kan de jachthaven vol zijn. Het landschap is fabelachtig, twee prachtige zandstranden met op de heuvel de beroemde Costa Smeralda villa's met hun groene tuinen. Met een uur varen bereikt u Portisco en de Golf van Cugnana. Zee, luxe, nachtleven 

Porto Cervo

is vandaag het symbool van de Costa Smeralda, van luxe toerisme en vips, van trendy cafés, restaurants en jachten, maar ook als bevoorrechte plaats van ontmoetingen met de internationale jetsetters. 

De kustlijn van Sardinië is een buitengewone zeilbestemming met honderden afgelegen baaien, idyllische stranden en dramatische rotsformaties. Sardinië beschikt over een aantrekkingskracht voor velen door de diversiteit van haar kustlijn; van de duinen van de Costa Verde tot aan de smaragd groenen baaien en spectaculaire kliffen van Cala Gonone. Volop afwisselende omgevingen. 

Opvallend aan de fantastische Costa Smeralda zijn de magische stranden en een systeem van dorpen gebouwd volgens een gedetailleerd stedenbouwkundig plan. Het gebied is een luxe toeristische bestemming waar zeer vermogende Europese en Arabische VIP’s in de zomer een bezoek brengen. 

Het weer en de wind omstandigheden in het noorden van Sardinië zijn het meest constant. Dat betekent dat de meeste zeilers aan de Costa Smeralda zijn te vinden. De Costa Smeralda is ook een uitstekende uitvalsbasis om de beroemde Maddalena eilanden op de weg naar het Franse eiland Corsica te verkennen. 

Er zijn twee winden die verantwoordelijk zijn voor de prachtige zeil omstandigheden; de Sahara wind en de Maestrale wind. De Maestrale waait meestal langs de westkust, en kan op enkele dagen tot een zeer krachtige W tot NW wind uitgroeien. Terwijl langs de oostkust een S tot SE wind de overhand heeft. 

 

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Booking Room
Een gulet vakantie maken met meer dan 12 personen

Vlak voor de kust van Turkije liggen de Griekse Dodekanese eilanden die het absoluut waard zijn om te bezoeken. Dit zijn bijvoorbeeld Kos, Rhodos, Simi, Santorini, etc. De...

Lees verder
Booking Room
Voorbereiding op uw zeilvakantie
met onze Check in en out

Wat er van u wordt verwacht bij aankomst als u een jacht heeft gehuurd leest u in dit document. Ook vindt u hier een checklist waarop u uw schip moet controleren voor...

Lees verder
Booking Room
Welk vaarbewijs heb ik nodig om een zeiljacht te huren

Let op! Overal waar u zelfstandig wilt zeilen heeft u een vaarbewijs (ICC) nodig. Wilt u zeilen in Turkije, Griekenland, Kroatië, Italië of in de andere landen zeilen dan moet ten minste één...

Lees verder
© 2024 ZonnigeZeilVakanties - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline