Istrië
Land
Gebied
Gemakkelijk met de auto bereikbaar
Mooie ankerbaaien
Niet te moeilijk zeilgebied
Familie zeilgebied

Zeilen in Kroatië vanuit Istrië, gemakkelijk bereikbaar en ontdek de ongerepte Kvarner Bay

Het schiereiland Istrië, gelegen in het westelijke deel van Kroatië, is de primaire toeristische regio van Kroatië. Haar unieke kwaliteiten zijn het gevolg van de ligging – de plek waar de Middellandse Zee diep binnen dringt in het Europese vasteland, en wordt geïsoleerd van het grootste deel van Kroatië door het Ucka massief. Dit prachtige vaargebied biedt het beste van Kroatië; een combinatie van bruisende steden met een boeiend cultureel erfgoed en onbewoonde eilanden en prachtige baaien.

Hier hebben we een aantal basissen: Portoroz (in Slovenië), Pula en Rovinj.

Portorez is gemakkelijk te bereiken van het vliegveld van Triest.
U kunt Pula ook in de zomer bereiken met een regelmatige hydrofoil service vanuit Venetië wat de reis gemakkelijk en leuk maakt.

Pula

Gelegen op het schiereiland van Istrië, wat grenst aan Slovenië en dicht bij Italië ligt. Hier ligt de stad Pula vol met musea en een rijke geschiedenis, met sporen van Byzantijnse, Venetiaanse en Oostenrijkse culturen die vandaag nog steeds zichtbaar zijn in de stad. Pula is ook de thuisbasis van een van s werelds grootste Romeinse amfitheaters, de Arena in Pula.

Vertrekkend uit Pula zijn de zeil mogelijkheden enorm met tal van anker baaien, eilanden in het oosten, zoals Cres, Losinj, Krk, Rab en Silba - allemaal heel anders en prachtig. Op een twee weekse charter vanuit Pula, kunt u kiezen om verder weg te zeilen naar het Zuiden tot het spectaculaire en serene Kornati Nationale Park of zelfs op de populaire eilanden Hvar en Korcula.

Onze basis op Pula biedt een scala aan zeiljachten van 32 tot 47 voet. De basis ligt op slechts 15 minuten rijden van Pula luchthaven naar Marina Veruda. Het is een moderne jachthaven met goede faciliteiten; een aantal bars en restaurants, douches en een supermarkt. Tevens beoordeelt als meest populaire jachthaven in Noord-Kroatië.

Istrië biedt ook voortreffelijk en gevarieerd zeilen en is onze aanrader / geheimtip. Het is minder druk dan de gebieden in het zuiden en biedt ook spectaculair zeilen en landelijk schoon aan in plaatsen zoals Rovinj en rond de eilanden van Crez.

[14.16/45.02/6.00]

 

Zeil informatie

Yachting is het handelsmerk van Kroatië over de hele wereld. Met zijn talrijke goed uitgeruste jachthavens en honderden havens, natuurlijke kreken en baaien op de eilanden en langs de kust. De Adriatische kust van Kroatië is een must voor alle zeil liefhebbers. De eenzame en onbewoonde plaatsen en eilandjes, de schoonheid en de sereniteit van de ongerepte natuur, zijn een waar paradijs voor bezoekende zeilers.

De kust en de eilanden van Kroatië zijn een paradijs voor de zeiler met tal van goede jachthavens en havens gelegen op prettige afstanden in het vaargebied. Bekend als de Kust van Duizend Eilanden is de Dalmatische kust van Kroatië een parel voor de zeiler. Niet alleen een prachtig landschap om elke hoek, maar ook prachtige Venetiaanse architectuur in de meeste steden gelegen op het eiland of het vasteland.


Zeilen in het groene Istrië 

Istrië het grootste schiereiland van Kroatië, beroemt zich op enkele van de mooiste kustplaatsen zoals Umag, Porec, Rovinj, Medulin en vele andere leuke plaatsjes. Het binnenland, het zogenoemde ‘Groene Istrië’, verwelkomt je met zijn ongerepte natuur.

De plaats Porec is ideaal voor een actieve vakantie, met meer dan 70 sport mogelijkheden op zee of op het land. De oude binnenstad van Rovinj ligt op een schiereiland met daaromheen eilanden zoals het Rode Eiland met zijn prachtige baaien en stranden. In Rabac vind je schitterende kiezelstranden om puur te relaxen, te zwemmen of voor de kinderen om te spelen. Het binnenland van Istrië met de mooie dorpjes wordt vaak geroemd om de bijzonder mooie natuur, de authentieke gerechten en het agro-tourisme. Het 3000-jaar-oude Pula is beroemd om haar hoogstaande cultuur, historische schatten en de Arena, een Romeins amfitheater, waar ooit gladiator gevechten, maar tegenwoordig concerten van beroemde artiesten zoals Sting, Pavarotti en Eros Ramazotti, gehouden worden. 


Nationaal park

De Brijuni-archipel met zijn omliggende wateren geniet de status van het enige Nationaal Park van Istrië, dat vanwege zijn weelderige flora en fauna en zijn cultureel erfgoed als een van de mooiste mediterrane archipels beschouwd wordt. De Brijuni-archipel bestaat uit twee grotere en 12 kleinere eilanden. Het milde mediterrane klimaat, met een overvloed aan zonuren en een plezierige luchttemperatuur hebben gezorgd voor de groei van honderden soorten planten. Kortom het is een prachtig gebied om lekker te zeilen in Istrië.

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Familie van Mourik
© 2020 ZonnigeZeilVakanties - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline