Lefkas
Land
Gebied

Flottielje zeilen vanuit Preveza en Lefkas

Een ideale mix tussen uw eigen jacht zeilen en de ondersteuning en advies van de lead bemanning om het beste uit uw vakantie te halen.

  • Zeer geschikt voor koppels, vrienden en gezinnen met kinderen
  • Korte zeilafstanden
  • Eenvoudige navigatie
  • Voor wie voor het eerst gaat flottielje zeilenFlottielje zeilen Griekenland, vanuit Lefkas

Hoe ziet de flottielje er uit?

De flottielje zeilvakantie vanaf Lefkas start op zaterdag en eindigt op zaterdag. Uiterlijk 17.00 uur ligt het zeiljacht voor je klaar. Vanzelfsprekend wordt bij de incheck alles nagelopen en toegelicht. Uitchecken gebeurt vaak op de dag voor vertrek omdat de vlucht de volgende dag al weer vroeg vertrekt. Natuurlijk kun je na die uitcheck nog op jouw jacht slapen.

Je zeilt in het gebied van Lefkas tot en met Kefalonia met dagafstanden van gemiddeld 16 mijl. Je krijgt indien gewenst actieve ondersteuning bij het aanleggen. Voor problemen onderweg kun je via de marifoon contact zoeken met de flottieljeleiding. Deze route wordt gevaren vanaf eind april tot eind oktober.Vrijheid

Vaar je in flottielje dan wordt samen met de flottieljeleiding en de andere gasten de route voor de dag besproken. Daarna heb je alle vrijheid. Je kan langer aan de wal blijven en het dorpje verkennen, of juist uitvaren. Omdat de afstanden goed te doen zijn, bestaat de mogelijkheid om de zeiltocht te onderbreken om lekker een baai te pakken en een duik te nemen. Ook kun je een tussenstop in een ander plaatsje maken om bijvoorbeeld even te lunchen. In de middag of de vroege avond kom je na een heerlijke dag zeilen, zonnen en genieten, aan in het volgende dorpje. Je kunt dan zelf bepalen waar je gaat eten!

De Ionische Eilanden liggen aan de westkust van Griekenland. De zee ontleent haar naam aan de mythologische Io die verleid wordt door de oppergod Zeus. Io haalt hiermee de woede op haar hals van de wettige echtgenote van Zeus, Hera. Als Hera een horzel achter Io aanstuurt, vlucht Io naar de wateren ten westen van Hellas. Omdat Io hier veel zwemt, wordt de zee naar haar vernoemd.


Hieronder vindt u alle vertrekdata voor het seizoen 2022

Griekenland    
Lefkas 1 weekse 9 juli tot en met 10 september
  2 weekse 9 juli tot en met 3 september
  2 weekse Special Zakynthos 23 juli
Corfu 1 weekse 16 juli tot en met 13 augustus
Athene 1 weekse 23 april tot en met 22 oktober
  2 weekse 16 en 30 juli

Het zeilgebied van de flottielje 

Het gebied omvat 7 grotere en een aantal kleinere, vaak onbewoonde eilanden. Er is keuze genoeg om aan te meren. Er zijn dorpjes
die rust bieden, er zijn ook plekken die wat meer vertier bieden. 
In het gebied waar gevaren wordt, zijn er volop mogelijkheden om te zwemmen, te snorkelen, te luieren en te zonnen. Lefkas Marina, een van onze twee thuishavens, ligt in het hart van de Ionische Zee. Daarom kun je vanaf hier de keus maken om koers te zetten naar het noorden (Korfu) of naar het zuiden (Zakynthos).

Wat neem je mee?

Naast je badkleding en zomergoed raden we aan om voor de avonden in ieder geval ook een lange broek en bijvoorbeeld een sweater mee te nemen. Voor alle seizoenen geldt dat er wel eens een drup water kan vallen (in het voor- en naseizoen natuurlijk wat meer). Met een zeiljack kun je prima volstaan. Omdat er op een jacht nou eenmaal geen linnenkasten zijn die ruimte bieden aan grote koffers, zijn opvouwbare tassen de beste oplossing voor de bagage.

Hoe is het weer?

Het Ionische gebied heeft een perfect klimaat voor zeilliefhebbers. De zon schijnt uitbundig en de wind blijft vaak, maar niet altijd bij 4 beaufort hangen. In de ochtenden waait het minder, in de middagen trekt de wind meestal wat aan.

Hieronder staat een overzichtje over de weersomstandigheden om je een idee te geven wat je kunt verwachten.

 

Mei

Juni

Juli

Augustus

September

Oktober

Dagtemperatuur

24

28

31

32

28

23

Zonuren

10

11

12

11

9

7

Temperatuur Water

18

21

24

25

24

22

Dagen Regen

4

2

1

1

4

7

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Ron van den Bergh
© 2024 ZonnigeZeilVakanties - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline