Zeilen in Griekenland
Land
Gebied

Huur een zeiljacht in Griekenland

Zeilen in Griekenland, met de vele eilanden, is altijd al de droom geweest van vele zeilliefhebbers.

De zeilgebieden in Griekenland kunt u onderverdelen in een aantal regio’s, elke van deze regio’s heeft zijn eigen karakter en voordelen.

Zeilen in Griekenland voor de startende zeiler

Vooral Corfu en Lefkas in de Ionische zee, en de Saronische golf (start in Athene en ontdek het gebied aldaar) zijn ideale gebieden als u voor het eerst een zeiljacht huurt. Door de gemiddelde winden zijn de zeilmogelijkheden uitstekend. 

De Cycladen, Kos, Samos en de Dodekanese zijn prachtige gebieden voor de zeiler die al vaker op zee gezeild heeft.

Zeilen in Griekenland, de Cycladen voor de ervaren zeiler

De Cycladen vormen een archipel van 56 grotere en kleinere eilanden die verspreid liggen over de diepblauwe Egeïsche zee. Deze eilanden worden door velen terecht gezien als ideaal vakantieoord. Ondanks de overeenkomsten -stralende zon, blauwe zee, landschap en sobere bouwstijl- heeft elk eiland zijn bijzonderheden behouden. Rond de Cycladen staat iets meer wind en is het minder beschut. Daarmee is dit gebied het meest geschikt voor de ervaren zeiler.


Zeilen in Griekenland, de Noordelijke Sporaden

De eilanden die de Noordelijke Sporaden vormen, zijn ook winderig, maar er is meer beschutting. Het gebied is meer bevaren door charterbedrijven. In de Dodekanese heerst ook de Meltemi, een sterke noordelijke wind, maar tegelijkertijd is er voldoende beschutting om goed te kunnen zeilen. Onze basis ligt op Kos en Samos. Het groene, beboste en redelijk ongerepte eiland Samos biedt werkelijk alles voor een mooie, rustige en interessante vakantie en is nog weinig ontdekt door chartergasten. Zo kunt u heerlijk genieten van de Griekse gastvrijheid en mentaliteit. Of wat dacht u van een avond in een van de vele authentieke Griekse restaurants aan de havenbaai met een glaasje echte Samoswijn? Ook wat geschiedenis en cultuur betreft is Samos zeker de moeite waard. Wist u bijvoorbeeld dat Samos het eiland van de Griekse wijsgeer Pythagoras is? Op het eiland kunt u zelfs nog een bezoek brengen aan de grot waar hij geleefd heeft.

De bereikbaarheid van Griekenland is heel goed. Er gaan veel budgetvluchten heen en ook alle eilanden zijn bereikbaar met ontelbare ferry’s.
 
Meer informatie over Athene (Kalamaki), Lavrion, Rhodos, Syros, Poros, Korfu, Lefkas, Samos, Volos, Kos, Paxos, Skiathos en Preveza vindt u hier.Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Mike en Marie-Jaene
© 2020 ZonnigeZeilVakanties - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline