Zeilen in Italië
Land
Gebied

Zeilen in Italië, een bestemming om niet te onderschatten.

Italië is een van de meest veelzijdige en aantrekkelijke bestemmingen in Europa. Voor de culinaire lekkerbekken is de keuken van Italië een paradijs.
Beleef de wereld van de ‘Cucina Italia’!

De landschappen en de mensen zijn fantastisch. Alle vier de belangrijkste zeilgebieden worden aangevlogen door budget vliegmaatschappijen.

Dit maakt het tot een goedkope optie, maar let op dit geldt niet voor Augustus. Dat is het hoogseizoen en stijgen alle prijzen behoorlijk.

Zeilen in Italië,vier verschillende zeilgebieden

Elk heeft zijn eigen karakter.

Toscane is de minst bekende bij Noord Europese zeilers maar biedt een combinatie van zeilen met een bezoek aan de wonderen landinwaarts zoals Pisa en San Gimignano. Er liggen aansprekende eilanden vlak voor de kust, Elba is er een van. Zowel Sardinië als Corsica liggen ook op zeilafstand en nodigen uit om erheen te varen.

Het zeilen in de Baai van Napels is rustig en de afstanden zijn bescheiden. Dit is een trip voor degenen die het zeilen willen combineren met misschien een bezoek aan Napels en Pompeii, of een tocht naar Capri, of een bezoek aan de Amalfi kust. U kunt het ook allemaal doen in iets meer dan een week. Dat is pas wat we veelzijdig noemen.

Sardinië is een van de snelst groeiende bestemmingen, en de klanten die er geweest zijn houden ervan. Let op in Augustus is het erg druk! Dan houden de Italianen vakantie en zijn de prijzen absurd, en treft u overbevolkte plaatsen met mensen die meer geld hebben dan begrip.

Sicilië biedt niet alleen zijn spectaculaire kustlijn, magnifieke Griekse overblijfselen, maar tevens de vulkanische Aeolian eilanden. Het seizoen is hetzelfde als dat van Turkije of de Griekse Dodecanese met een zomer die in midden Mei aanvangt en blijft tot midden Oktober.

Zie hieronder de windrichting en kracht voor Zeilen in Italie


Flottielje zeilen in Italie vanuit Sardinie

Wil je liever nog niet zelfstandig varen, dan kun je bij ons ook deelnemen aan de flottielje in Italie vanuit Sardinie. Vanaf half juni tot half september vertrekt er elke week een flottielje.

flottielje zeilen Sardinie

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Marcel
Booking Room
Een gulet vakantie maken met meer dan 12 personen

Vlak voor de kust van Turkije liggen de Griekse Dodekanese eilanden die het absoluut waard zijn om te bezoeken. Dit zijn bijvoorbeeld Kos, Rhodos, Simi, Santorini, etc. De...

Lees verder
Booking Room
Voorbereiding op uw zeilvakantie
met onze Check in en out

Wat er van u wordt verwacht bij aankomst als u een jacht heeft gehuurd leest u in dit document. Ook vindt u hier een checklist waarop u uw schip moet controleren voor...

Lees verder
Booking Room
Welk vaarbewijs heb ik nodig om een zeiljacht te huren

Let op! Overal waar u zelfstandig wilt zeilen heeft u een vaarbewijs (ICC) nodig. Wilt u zeilen in Turkije, Griekenland, Kroatië, Italië of in de andere landen zeilen dan moet ten minste één...

Lees verder
© 2020 ZonnigeZeilVakanties - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline