Corsica
Land
Gebied
Start vanaf Sardinie voor meer keuze
Spectaculaire anker baaien
2 landen in 1 vakantie
De beste zeilomstandigheden

Zeilen in Corsica is keuze uit vele route mogelijkheden.

Voortreffelijke zeilcondities, diep azuurblauw water en witte halve maanvormige baaien zijn kenmerken van de kust van Corsica. U kunt rond Corsica zelf varen of naar het nabij gelegen Sardinië, of oversteken naar het Toscaanse vasteland om het ‘tijdelijke’ huis van Napoleon op Elba te bezoeken. 

Het onbedorven, ruige berglandschap van Corsica zelf en de diepe schaduwrijke rivier gorges zorgen voor een magnifiek uitzicht vanuit de prachtige ankerplaatsen die u onderweg aantreft. Landinwaarts geven de barok kerken en forten uit Genua een kijkje in de fascinerende geschiedenis van Corsica. 

Wij bieden jachten aan vanuit twee mogelijkheden: Ajaccio en Propriano. Onze basis in de hoofdstad Ajaccio is eenvoudig te bereiken door zijn luchthaven. Propriano ligt meer naar het Zuiden en is een iets beter startpunt om het zeilgenot te ervaren wat dit eiland u kan bieden.

Maar je kunt ook heel goed in Noord Sardinie starten. Het is maar een oversteek van 15 mijl naar Corsica. De keuze aan schepen is hier groter dan vanaf Corsica. Wij hebben ook een flottielje die dit doet.

Unieke 14 daagse flottielje in Corsica met start vanuit Portisco, Sardinie. Ontdek Corsica en de Costa Smeralda in een vakantie!

Ga naar de flottielje

Het zuiden van Corsica en aangrenzend Sardinië

Bonifacio

Fascinerend is de toegang tot de haven, van ver lijkt het op een splitsing in de witte kalkstenen rotsen, maar in de fjord is er een meander waar boten stoppen als de haven vol is. Hierna vaart u Bonifacio binnen! Tip: bezoek de oude stad, het is even klimmen maar het uitzicht is er fantastisch.

[9.52/42.09/5.00]

 

Portovecchio

Deze stad ligt diep verborgen in een grote baai. De haven is erg klein maar je kunt er prima voor anker gaan. Wij zijn zelf vele malen naar Portovecchio gezeild en het is een super mooie plek.

Naast Bonifacio en Portovecchio vinden wij Santamanza, Rondinara en Pinarellu absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Het noorden van Corsica

St.Florent 

De haven in Saint Florent gelegen aan het einde van Cap Corse, "de vinger van Corsica , is net als een diamant in een ring. Het is nogal klein maar zeer georganiseerd, met een brandstofstation op de kade aan het einde van de noord pier. Saint-Florent heeft een mooie, krappe straat langs de zee en het centrum is goed georganiseerd. De dagen op de wal vliegen snel en leuk voorbij, vooral tijdens de avonden met restaurants en bars van elk genre. De kust is prachtig en wild, maar er ontbreken veilige schuilplaatsen en er is geen bescherming tegen de Mistral. 

Calvi 

Het noordwesten van het eiland is vol met goed georganiseerde stranden met verschillende uitstralingen. (om gezien te worden het strand van Brodi in de buurt van l Ile Rousse) In de bergen kunt u enige verkoeling vinden en dorpen met prachtige panorama s. Calvi heeft zijn eigen charme: de haven, de oude stad, haar ideale ligging en prachtige stranden. Het kleine stadje is een parel met een verscheidenheid aan schoonheden: een grote oude stad, smalle vrolijke straten en een lang strand naast een dennen bos. De haven heeft capaciteit voor 180 boten, en heeft alle faciliteiten. 

L Ile Rousse 

L Ile Rousse is een andere badplaats aan de kust. De naam komt van de rode rotsen ten noorden van de stad. Het is leuk om rond te wandelen in de schaduw van de eeuwen oude Platanen bomen op het Paoli plein of om pétanque te spelen op het Grande Place vol met dadelpalmen. In het binnenland ligt een aantal kleine dorpjes. Deze zijn een leuke bestemming om een kijkje te nemen. Tip: Loop een rondje over de markt, maak vervolgens een wandeling langs de zee in Marinella en breng een bezoek aan de lokale koffie fabriek waar men op oude wijze de koffie maakt. 

Macinaggio

De toeristische haven van Macinaggio aan de top van Cap Corse is de laatste haven voor de oversteek naar het vaste land. Macinaggio is omringd door stranden, 3 kleine baaien in het zuiden en ten noorden de stranden van Tamarrone en Santa Maria en het natuurreservaat van Capundula. Het natuurpark kunt u doorkruisen via de "sentiero del doganiere".Een echt paradijs voor een dag in de natuur.

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Maria
© 2024 ZonnigeZeilVakanties - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline