Split
Land
Gebied

Split, Trogir en Kastela

Zijn drie voorname jachtverhuur basissen

Het gebied heeft drie voorname jachtverhuur basissen:

  • Split zelf
  • Trogir
  • Kastela

De ACI Split Marina biedt het op één na grootste aanbod van jachten in Kroatië na Sukosan. De combinatie van de nabijheid van de vluchthaven van Trogir en de zeer populaire eilanden Hvar, Brac, en Korcula buitengaats maakt dit één van de meest populaire bestemmingen van heel Kroatië, en dat is duidelijk. Het is vaak mogelijk om one-way’s te vinden van hier naar Dubrovnik zonder extra toeslag. Hoewel we u geen garantie kunnen bieden dat we in staat zijn om dit te vinden raden we dit aan, speciaal als u twee weken boekt. Vaak kunt u op zaterdag naar Split vliegen en op zondag vertrekken van Dubrovnik. Dit is bij uitstek een van de beste vakantie mogelijkheden in Kroatië.

Trogir en Kastela hebben beiden minder aanbod van jachten, maar Trogir in het bijzonder is een prachtig middeleeuwse stad met een enorme aantrekkingskracht. Kastela komt waarschijnlijk op een derde plaats, maar biedt toegang tot hetzelfde adembenemende gebied als de andere twee.

Indien u hier start heeft u de mogelijkheid om naar het Noordwesten te varen naar de rust en pracht van het nationale park Kornati, of richting het Zuidwesten naar de bekende buitengaats gelegen eilanden zoals Brac, Hvar en Korcula.


[16.93/43.28/6.00]

Zeilen in Kroatië vanuit Split geeft u de keuze van zeilroutes – richting noord naar de Kornati of richting het zuiden naar Dubrovnik.

Prachtige natuur

Ook de natuur was heel genereus wat Centraal Dalmatië betreft, want er heerst een harmonische verhouding tussen het aantal steden en dorpen en een nog steeds uitzonderlijk goed behouden omgeving op deze dichtbevolkte kustlijn. Centraal Dalmatië wordt gekenmerkt door grote natuurlijke kiezelstranden langs de kustlijn en schaduwgevende pijnbomen die een natuurlijke bescherming tegen de zon bieden. In het bijzonder aan de Makarska Rivièra en speciaal in Brela, volgens velen een plaats met de mooiste natuurlijke stranden aan de Adriatische Zee gelegen langs het kristalheldere water.

Nationaal park

Verrijzend rechtstreeks boven deze stranden bevindt zich het bergmassief van het Natuurpark Biokovo, waarvan ooit gezegd was dat „zijn voeten in de zee staan en zijn voorhoofd in de wolken.“ Haar hoogste punt Sveti Juraj (St. Joris), op 1762 m boven de zeespiegel, biedt tijdens zonnige dagen een helder uitzicht naar de verste eilanden in de open zee. Biokovo is een habitat voor vele endemische planten- en dierensoorten, waar op de schaarse graslanden nog steeds berggeiten zwerven. Biokovo is tevens bekend van zijn spectaculaire zonsopgangen tijdens de zomerse dageraad. Een van de meest aantrekkelijke natuurlijke verschijnselen in de Adriatische Zee is Modra špilja (de Blauwe Grot) op het kleine eiland Biševo dichtbij het grotere naburige eiland Vis. Deze slechts 17 meter brede en 31 meter lange grot is te bereiken per boot door een kleine opening tussen de rotsen. Het zonlicht dringt naar binnen door een opening onder water, de zee en de bezoekers onderdompelend in een gloed van zilverblauwe tinten. Dichtbij is ook de enige bekende habitat van de mediterrane monniksrob. 

 

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Booking Room
Een gulet vakantie maken met meer dan 12 personen

Vlak voor de kust van Turkije liggen de Griekse Dodekanese eilanden die het absoluut waard zijn om te bezoeken. Dit zijn bijvoorbeeld Kos, Rhodos, Simi, Santorini, etc. De...

Lees verder
Booking Room
Voorbereiding op uw zeilvakantie
met onze Check in en out

Wat er van u wordt verwacht bij aankomst als u een jacht heeft gehuurd leest u in dit document. Ook vindt u hier een checklist waarop u uw schip moet controleren voor...

Lees verder
Booking Room
Welk vaarbewijs heb ik nodig om een zeiljacht te huren

Let op! Overal waar u zelfstandig wilt zeilen heeft u een vaarbewijs (ICC) nodig. Wilt u zeilen in Turkije, Griekenland, Kroatië, Italië of in de andere landen zeilen dan moet ten minste één...

Lees verder
© 2020 ZonnigeZeilVakanties - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline