Ionische zee
Land
Gebied
Gemakkelijk zeilgebied
Niet te veel wind
Leuke Griekse plaatsjes
Mooie natuur

Korfu

Zeilen in Griekenland vanuit Korfu, Kerkira is het belangrijkste en meest noordelijke van de Ionische eilanden en ligt op slechts 1 nm voor de kust van Albanië en de Griekse regio Epirus (vasteland Griekenland). Er bevinden zich veel charter bedrijven en biedt zachte groene hooglanden in het zuiden en ruige kalksteen heuvels in het noorden, oplopend tot 911 m in de dubbele piek van Pantokrator. Anker bij Sidari ten noorden van Korfu om te zwemmen in het Canal dAmour; volgens de overlevering blijven geliefden voor eeuwig samen leven. 
Paxos is een aantrekkelijk klein eiland ten zuiden van Korfu bedekt met subtropische vegetatie, prachtige badstranden en goede duik plekken. 
Aan de zuidkust is de Ypapanti zeegrot met zeerobben zeker een bezoek waard. Anti-Paxos ligt verder naar het zuiden en biedt mooie afgelegen baaien en stranden. De ongeveer 100 bewoners leven van het houden van schapen of visserij. 

Lefkas

Zeilen in Griekenland vanuit Lefkas, (Lefkada) is een heuvelachtig eiland. Het ligt bij het Playia schiereiland in Acarnania, waarvan het wordt gescheiden door een ondiepe lagune variërend in breedte tussen de 600 meter en 5 km. Het is nu verbonden met het vasteland door een dam en een veerboot. Het grootste deel van het eiland bestaat uit een reeks heuvels, oplopend tot een hoogte van 1158 m in de berg Stavrotas die naar zuid-west loopt en eindigt in kaap Doukato. Volgens de overlevering is Sappho, van deze Leucadische Rots van glanzende witte kalksteen, afgesprongen voor de liefde van de knappe Phaon. 
Lefkas heeft nooit een permanente natuurlijke verbinding gehad met het vasteland. De kiezel landtong op de noordelijke punt werd in de oudheid doorboord door de Corinthiërs om een kanaal voor de scheepvaart aan te leggen. Net zoals de landtong ten zuiden van Lefkas stad, die in de Middeleeuwen ontstond als gevolg van het ontstaan van de zout - pannen. Aan de zuidoostkust van Lefkas bevindt zich het prachtige ongerepte eiland Meganisi, met zandstranden en beroemde grotten en dus een prachtig gebied voor een ontspannen familie zeilvakantie, hetzij Bareboat of in een flottielje. De havens en ankerplaatsen die zeker een bezoek waard zijn omvatten: Palairos, Mytika, Kastos, Port Leone, Episkopi, Papanikolis Cave, Vathi, Spartakhori, Menidion (Ambracian Golf), Sivota, Vasiliki en Rouda Bay.

 

Geschikt voor de beginnende zeiler

We hebben een zeer uitgebreid aanbod van jachten van alle drie de basissen en dit gebied van de Ionische Zee is uitermate geschikt voor de beginnende zeiler en degene die een rustige vakantie willen. Korfu is ook een van de gebieden waar we flottielje zeilen aanbieden of een combinatie bungalow / flottielje vakantie.

De andere gebieden waar u onze zeiljachten kunt huren zijn:


Ben je op zoek naar een aanbieding of last minute?

lastminutes en aanbiedingen


[20.95/38.58/6.00]

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Mike en Marie-Jaene
© 2020 ZonnigeZeilVakanties - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline