Meezeilen Martinique

Meezeilen Martinique


Zeil mee met een super leuke Nederlandse Schippersvrouw die al heel wat zeemijlen heeft gemaakt. Zij laat je graag al het moois rondom Martinique zien.

Meezeilen voor 2 tot maximaal 4 personen

Persoonlijk en op maat

Het schip

Een Beneteau Oceanis Clipper 39.3. Een schip van 12 meter, uitgerust met drie hutten, twee badkamers, een luxe kajuit en een volledig ingerichte kombuis.

Het schip beschikt daardoor over alle comfort om uw meezeilvakantie tot een succes te maken. Uiteraard heeft het schip alle nodige veiligheidsvoorzieningen aan boord, zoals zwemvesten, reddingsvlot en epirb. Om efficiënt te kunnen navigeren is recent de nieuwste apparatuur aangeschaft en ingebouwd.

Bemanning:

Eigenaar en schipper is groot gebracht op een zeilschip. Zowel in Nederland als rond de Canarische eilanden of het Caribisch gebied kan zij je tijdens de meezeilvakantie de fijne kneepjes van het zeilen leren. Wil je alleen maar meezeilen en genieten van de rust van de oceaan? Dat kan natuurlijk ook, je maakt zelf de keuze!

Om je meezeilvakantie helemaal tot een succes te maken zal ze af en toe haar kookkunsten tonen, maar het is ook mogelijk om zelf een hapje of maaltijd klaar te maken. In de meeste havens die we aan doen zijn overigens uitstekende en goedkope restaurantjes te vinden.

Ook zwemmen tijdens uw meezeilvakantie  is mogelijk. Hiervoor heeft het schip aan de achterzijde een zwemplateau.

2 weekse Meezeiltocht Martinique

Hieronder vind je een voorbeeld van een tweeweekse zeilweek met als basis Martinique. Je kunt hier op inhaken, er veranderingen in aanbrengen, kortom je wensen kenbaar maken.

 

Caribbean route langs Martinique – St. Lucia – St. Vincent & the Grenadines1e dag: Amsterdam – Martinique

In de namiddag of vroege avond aankomst op het tropische Franscreoolse Martinique. Een taxi staat klaar om je mee te nemen naar de jachthaven van Le Marin (eigen kosten). Daar wordt je verwelkomt door onze schipper met een lekkere cocktail en er volgt introductie aan boord met indeling van slaapplaatsen, uitleg van specifiek bootzaken e.d.

2e dag: Martinique

(3 mijl, 1 uur zeilen)

Ontwaken met cicaden en Caribbean Blackbirds in heerlijk tropische setting met een lekker ontbijt met koffie, thee, fruit, eitje, stokbroodje. Daarna gaan we scheepsproviand inslaan in de plaatselijke supermarkt. Voor liefhebbers volgt verdere instructie over zeilen en algemene bootbehandeling en dan zijn we klaar voor vertrek.

In de middag zeilen we naar St. Anne gelegen aan een heerlijke zwembaai. Mooie stranden, lekker warme zee (hele jaar rond 30° C) en St. Anne is een leuk creools visserdorpje waar je een aantal heerlijke creoolse specialiteiten kan eten.

3e dag: Martinique – St. Lucia

(18 mijl, 3-4 uur zeilen)

Zo’n 18 zeemijlen is de eerste en meteen spectaculaire zeiltocht over de diepblauwe Caribische Zee naar St. Lucia. Zeilomstandigheden zijn ’s werelds beste, gemiddelde windkracht is 4. Na 3 tot 4 uur spetterend zeilen droppen we het anker voor de hagelwitte stranden van Rodney Bay.

Spring in zee en zwem naar het strand of maak een mooie strandwandeling naar Fort Rodney op Pigeon Island. Of lekker luieren aan dek met een lekkere cocktail mag ook.

4e dag: St. Lucia – Soufriere

(15 mijl, 3 uur zeilen)

Vandaag zeilen we een korter traject langs de smaragdgroene kust van St. Lucia, eiland van swingende soca, patois, bananen en cricket. De wonderschone koraalriffen van Anse Chastenet en Soufriere beginnen direct vanaf het strand en snorkelen is hier super. De nacht brengen we door in een magnifieke setting van oerwoud en boomkikkers aan de voet van de beroemde Pitons, 2 imposante bergen welke het nationale symbool van het eiland zijn. Het dorpje Soufriere is misschien wel een van de beste voorbeelden van typische West-Indische bouwstijlen, houten huisjes in allerlei pasteltinten, balkonnetjes en “gingerbread” dakversieringen. 

In Soufriere is een leuke excurise te doen. 

Tour door Soufriere dorp met prachtige authentieke West-Indische architectuur, Jungle tour met uitleg over lokale vruchten die zo uit de boom te plukken zijn, Sulphur Springs Volcano, een zijkanaal van onderzeese krater met borrelende hete sulferbronnen en Diamond Bath’s voor koud en warm minderaalbad. 

Voor de echte die-hards kun je ook de top van de Petit Pitons beklimmen. Dat is een pittige klim/looptocht naar ca 800 m hoogte die een paar uur duurt. Boven word je wel beloond met een fantastisch uitzicht.

5e dag: Soufriere – St. Vincent

(35 mijl, 6-7 uur zeilen)

Luieren of tonijn of allebei! De 35 mijl naar St. Vincent`s Wallilabou Bay is zeer visrijk met o.a. vliegende vissen, dolfijnen en walvissen. Voor liefhebbers dé kans om een flinke tonijn of dorado aan de haak te slaan. St. Vincent is vulkanisch met dichte jungle, heel erg ongerept en prachtig met haar authentieke West-Indische cultuur. Je kunt er heerlijk onder watervallen baden, voor actievelingen is er een heuse vulkaan te beklimmen of de botanische tuin in het hoofdstadje Kingstown te bezoeken (oudste op het westelijk halfrond). Een must is hier de uiterst levendige creoolse straatmarkt welke op alle voormalige Engelse eilanden vooral op zaterdag een ware happening is.

6e Dag: St. Vincent – Bequia

(15 mijl, 2-3 uur zeilen)

We steken Bequia Channel over, een prachtige zeiltocht van zo’n 2 1/2 uur. Het kleine walviseiland Bequia is het noordelijkste eiland en een bekend trefpunt van het kleurrijke zeilerswereldje. Oude en nieuwe tradities komen hier samen in een heerlijk relaxte mix. Bequia is voor veel mensen een ideale bestemming vanwege haar gezellige strandkroegjes en string-, steel-, of reggaefeestjes. Bovendien is het eiland gezegend met prachtige hagelwitte palmstranden. Een prima plek ook om een duik te maken met perslucht of een eerste introductie te krijgen in duiken.

7e en 8e dag: Bequia – Tobago Cays

(19 mijl, 4 uur zeilen)

Zonder twijfel zijn de 5 eilandjes van de Tobago Cays prachtige juweeltjes. Een dubbel hoefijzervormig rif breekt de Atlantische deining en biedt sublieme ankerplaatsen. Op het rif en rond de eilandjes is het voortreffelijk snorkelen. Duiken met perslucht is ook mogelijk. Witte bounty stranden, piepkleine onbewoonde koraaleilandjes met slechts enkele wuivende palmbomen en koraalriffen met verbluffende hoeveelheden veelkleurige vissen. Dat zijn de Tobago Cays, zonder twijfel de meest paradijselijke en exotische eilanden van de hele Cariben. Vaak blijven we hier een extra dag liggen om veel te snorkelen, te zonnen en van een mooie barbecue met kreeft of vis op het strand te genieten.

 

 

9e dag: Palm Island en Union Island

(5 mijl, uur zeilen)

John Caldwell leed schipbreuk in de Pacific en toen hij na vele omzwervingen uiteindelijk Prune Island ontdekte werd zijn droom werkelijkheid. Hij plantte duizenden palmbomen en doopte zijn eiland Palm Island. Het is een prachtige stop om even te zwemmen en met blote voeten het hagelwitte koraalzand te betreden en natuurlijk de palmbomen op het eiland tellen… 

Op Union Island is elk tweede pand óf supermarkt, óf restaurant óf shopje, een lekker rommelige locale mix. Leuk entertainment en uiterst gezellig eten bij Lambi of op chique in restaurant Anchorage, waar een bassin met verpleegsterhaaien voor de deur ligt.

10e dag: Union Island – Mayreau

(4 mijl, 1 uur zeilen)

Iets meer dan 100 inwoners wonen op dit eiland. Visserij is de belangrijkste bestaansgrond maar ook werken veel mannen op zeeschepen en zijn daarom langdurig afwezig. Een klein schooltje en prachtig kerkje staan op de hoogste heuveltop en vandaar heb je sublieme vergezichten in alle richtingen en vooral op de Tobago Cays. Vele mooie stranden. Beste restaurant is Dennis’s Hideaway met o.a. verrukkelijke specialiteiten vers van zee.

 

11e dag: Mayreau – Mustique

(22 mijl, 4-5 uur zeilen)

Mustique is het eiland van ‘the rich & famous’ die hier privacy en rust vinden. Het eiland is immers moeilijk te bereiken zonder prive vliegtuig of jacht. Ook dit is de Cariben. Zo vind je er villa’s van ondermeer Mick Jagger, David Bowie, Tommy Hilfiger, Hugh Grant en voorheen prinses Margaret. Bekende bezoekers van Mustique zijn ondermeer Bill Gates, Bryan Adams, Shania Twain, Pierce Brosnan en koningin Elizabeth. Het eiland is gemeenschappelijk bezit, een soort van ‘Vereniging Van Eigenaren’ van miljonairs dus. Vervoer over het eiland is per golfkarretje. Mogelijkheid tot huren van jeeps, motorbikes en – als de sterren niet rijden – ook paarden. Mooi wandelen door de prachtige natuur van het eiland!

12e dag: Mustique – St Vincent

(22 mijl, 4-5 uur zeilen)

Elke dag overboord in glasheldere tropische zee. Aan de wind met de zeilen midscheeps zeilen we terug in de richting van St. Vincent en St. Lucia. Het is ook mogelijk om Mustique over te slaan en van Mayreau direct naar Young Island in St. Vincent varen. In onderling overleg wordt besproken hoe het vaarprogramma zal worden ingevuld en daarom is er ook nu weer ruimte voor wandeltochten door tropische jungle met de schitterendste bloemen, baden onder klaterende watervallen, slenteren door schilderachtige creoolse dorpjes met kleurrijke straatmarkten en ’s avonds genieten van een sunset met een echte Piña Colada.

13e dag: St. Vincent – St. Lucia

(35 mijl, 6-7 uur zeilen)

St. Lucia heeft zoveel te bieden dat het erg aardig is om hier weer terug te keren. Zijn we bijvoorbeeld nog niet in Marigot Bay geweest op de reis naar het zuiden dan doen we deze prachtige baai zeker aan. Omzoomd door vele palmbomen en groene heuvels is Marigot Bay een van de schilderachtigste baaien van de Cariben. Voor liefhebbers een prima plek om snorkelend oog in oog te zwemmen met barracuda’s. Anse Cochon, een andere ankerplaats op de westkust, is ook weer zo’n schitterend aquarium vol tropisch vissen met o.a. inktvis en murene. 

Dolittle’s of Chateau Mygo zijn schilderachtig gelegen restaurant’s/barretjes in Marigot Bay, fantastische plekjes om ’s avonds te genieten van een sunset met een echte Piña Colada. En dat is meestal welverdiend na zo’n stevige dag zeilen. Vlakbij Marigot Bay ligt een van de grootste bananenplantages van de Cariben en zo lekker als ze hier smaken, smaken ze nergens. Leuk ook om de heuvel op te lopen en een kijkje te nemen over onafzienbare hoeveelheden bananenplanten.

14e dag: St. Lucia – Martinique / St. Anne

(30 mijl, 5 uur zeilen)

Laatste oversteek over de Caribische zee richting eindpunt van de reis. Meestal gaan we op deze dag voor anker liggen voor de stranden van les Salines of voor het heerlijke dorpje St. Anne. Maar doorzeilen naar Le Marin kan ook om daar de volgende dag nog een hele dag door te brengen met bijvoorbeeld een rondrit over “Madinina” het eiland van de bloemen zoals de Carib indianen het noemden.

15e dag: Martinique – Amsterdam

De zeilvakantie eindigt op de 15e dag in Martinique. Helemaal in het ritme van Cool Cariben nemen we afscheid van de witte palmenstranden, van de heerlijke turkooizen zee en van de vriendelijke en vrolijke bevolking. Ook zeggen we bye-bye tegen het schip en haar schipper en vliegen we via Parijs terug naar Amsterdam.

Tip:

Het is natuurlijk heel goed mogelijk om er na zo’n heerlijke zeilvakantie nog een paar dagen aan te knopen of geheel op eigen gelegenheid nog wat eilanden aan te doen. Zowel Martinique als St. Lucia bieden daartoe een aantal hele leuke mogelijkheden. Graag zijn wij je behulpzaam bij je keuze van verlenging, het afstemmen van de vliegtickets en accommodatie.

 

 Programma 

21 maart – 4 april

 

Martinique – Martinique

Vanaf 11 april tot 2 mei

 

Martinique- Martinique

16 mei-eind mei 

 

Martinique – Bonaire

De hele maand juni

 

Bonaire en/of Curacao

November 202/ april 2021

 

Caribe


De prijs voor 2 weken is 1.195 euro per persoon


Wat zit er in de prijs?

Verblijf aan boord, vanaf de dag van aankomst vliegtuig tot en met dag van vertrek vliegtuig.

Gebruik van alle faciliteiten aan boord

Gebruik van veiligheidsuitrusting inclusief inflatable reddingsvesten en veiligheidsharnas

Begeleiding door de schipper.

 

Wat zit er niet in deze prijs?

Bijdrage aan de boordkas. Deze bedraagt ca. € 30,– per persoon per dag.

Hieruit worden o.a. de boodschappen betaald voor alle maaltijden aan boord, het havengeld en de brandstof en eventuele inklaring kosten. Een goed gebruik is dat de schipper wordt vrijgehouden.

De vliegreis, vanaf Parijs voor 450 euro pp retour. Trein naar Parijs vanaf Rotterdam voor 44 euro 

Vervoer vanaf het vliegveld naar de boot en vanaf de boot naar het vliegveld.

Excursies op de eilanden, taxi huur en dergelijke

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Ron van den Bergh
© 2024 ZonnigeZeilVakanties - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline